Mladi varaždinski košarkaši drugi na međunarodnom turniru u Makarskoj

KK Vindija

28. 06. 2022.

Predkadeti košarkaškog kluba Vindija, tri igrača 2007. godišta i svi ostali 2008. godišta, s trenerom Draženom Cesarom na međunarodnom turniru u Makarskoj osvojili su drugo mjesto.

Turnir se igrao od 22. do 25.6.2022 za 2006. godište i mlađe između osam ekipa. Vindijini predkadeti osvojili su prvo mjesto u skupini A s tri pobjede te se plasirali u finale. U finalu je od njih bila bolja ekipa OKK Sloboda iz Tuzle (BiH) 63:47.

„Ekipu je kroz turnir krasio timski duh i obrana, ono na čemu najviše inzistiram jer u prva 3 kola prosjek primljenih koševa bio je 40 po utakmici. Iza nas je odrađena prva od planirane 4 godine rada i ovo nam je bio kontrolni test prve godine rada, da vidimo gdje smo u ovom trenutku. Budući da se radi o turniru s igračima starijim i do 2 godine, primarni cilj je bio odigrat što bolje, odnosno ukoliko već gubimo da to bude što manjom razlikom, i da u konačnici barem jednu pobijedimo. Nakon turnira smo vidjeli da idemo željenim i ispravnim smjerom, da ova generacija ima što za reći u planirane slijedeće tri godine, da je kontrolni test uspio i da se ekipa polako i sramežljivo pozicionira na košarkašku kartu Hrvatske. Ako je dobar sustav rada onda krajnji proizvod „rezultat“ neće izostati i dobar sustav uvijek izbacuje pojedince. Tako je bilo i u ovom slučaju, sustav je izbacio najboljeg skakača turnira Filipa Majdaka, jednog od najboljeg obrambenog igrača turnira Matka Horčićku. Sve navedeno je izbacilo i Marka Cesara koji je uvršten najbolju petorku turnira. Valja napomenuti da je Marko prije nepunih mjesec dana morao ići na operaciju, da je tek 10. lipnja smio odraditi prvi trening i to sa zaštitnom maskom za lice, kako je žrtvovao maturalno putovanje, samo da bi imao mogućnost ići na turnir, i kako je zadnjih dana trenirao i 2x na dan da bude spreman da pomogne ekipi i zato sam mišljenja da je nagrada došla u prave ruke i zato hvala i dr. Domagoju Butiganu. S obzirom da su bili među najmlađima na tom turniru, ovo je srebro za njih veliko kao zlato i pokazatelj dobrog i napornog rada trenera Dražena Cesara i ekipe“, naglasio je Nino Gregorina.

SKUPINA A: ŠBK Junior Levice / Levice Slovačka, KK Vindija / Varaždin Hrvatska, KK Hrasnica / Iliđa-Sarajevo BiH i KK Amfora Makarska / Makarska Hrvatska

SKUPINA B: KK Adriatic / Split Hrvatska, KK Hermes / Zagreb Hrvatska, OKK Sloboda / Tuzla BiH i KK Alkar / Sinj Hrvatska.

1. kolo Vindija – Junior Levice /Slovačka/ 46:29; 2. kolo Vindija – Hrasnica /BiH/ 87:33, 3. kolo Vindija – Amfora 51:40, finale OKK Sloboda Tuzla – Vindija 63:47

kk vindija 2

28. 06. 2022.