Mlade varaždinske sportašice u Gradskoj vijećnici

Rezultati daleko iznad godina

09. 10. 2019.

Varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok u srijedu je u Gradskoj vijećnici primio Amandu Mlinarić, streličarku koja je obranila titulu europske juniorske prvakinje, te Klaru Koščak, atletičarku koja se plasirala na Europsko prvenstvo do 18 godina.
Na susretu s mladim varaždinskim sportašicama čiji rezultati su daleko iznad njihovih godina Čehok je naglasio da su u posljednjih godinu dana ostvareni najvrjedniji sportski rezultati te da je to posljedica gradskog ulaganja u sport i u rad s mladima.
Amanda Mlinarić, članica Varaždinskog streličarskog kluba, obranila je titulu europske juniorske prvakinje, a na svjetskoj rang listi seniorki nalazi se na 14. mjestu.
– Jako sam zadovoljna vanjskom sezonom. Osvojila sam zlato na europskom Grand prixu u seniorskoj konkurenciji, zlato na svjetskom juniorskom prvenstvu u Madridu, sad zlato na europskom juniorskom prvenstvu u field kategoriji koje sam obranila. Tu je i europski juniorski rekord. Pred kraj godine imam još neka dvoranska natjecanja, tri svjetska kupa na kojima prvi puta nastupam u seniorskoj kategoriji umjesto u juniorskoj. Nadam se da će i to dobro proći. Prošle godina sam bila oko 30. mjesto na rang listi, ove sam ušla u top 15. Cilj za sljedeću godinu je ući u top 10 – kazala je 18-godišnja Amanda Mlinarić.
Klara Koščak, članica AK Sloboda, postavila je hrvatski rekord u sedmoboju i plasirala se na Prvenstvo Europe za atletičarke do 18 godina.
– U slovenskoj Novoj Gorici na višebojskom natjecanju napravila sam normu za sljedeću godinu, za europsko prvenstvo ispod 18 godina, mlađi juniori, koje će se održati u Italiji. Treniram sve discipline, dakle višeboj, skokove, bacanja, trčanja. Najdraže su mi prepone i skok u dalj, ali volim i radim sve ostale discipline. Počela sam kod trenera Nenada Pavličeka, a sad me vodi otac-trener Patrik. Treniranje na Slobodi, na kojoj je obnovljena staza i imamo novu opremu, je super. Pripremamo se za ovo europsko prvenstvo iduće godine te za prvenstvo Balkana, a tu su i redovna prvenstva Hrvatske – rekla je 14-godišnja Klara Koščak.

aktualno.hr

09. 10. 2019.