Mlade Varaždinske košarkašice postigle povijesni uspjeh i u “savršenom” nizu bez poraza plasirale se u kvalifikacije za Premijer ligu

ŽKK Vindi

28. 02. 2023.

Košarkašice ŽKK Vindi su u posljednjem 14. kolu skupine A prve hrvatske lige za košarkašice u na domaćem terenu pobijedile gostujući sastav ekipe KK Brod iz Slavonskog Broda.

Uvjerljiva pobjeda Varaždinki s čak 42 koša razlike (83:41) kruna je ovogodišnje sezone u kojoj su varaždinske košarkašice pokazale apsolutnu dominaciju (14 pobjeda u 14 kola).

Za ŽKK Vindi nastupile su: Kapetan Mateja Barušić (8), Žanić Petra (18), Božović Paula (16), Štrocinger Roberta (25), Žanić Paula (12), Lukan Lisec Ira (4), Kauzler Nika (2), Paulišić Jana te Brezovec Lara i Vujec Lora koje, zbog ozljede odnosno bolesti, ovog puta nisu ulazile u igru.

-Želim čestitati našim curama na lijepoj utakmici i uvjerljivoj pobjedi, kao i košarkašicama Broda na pruženom otporu. Ova pobjeda je svojevrsna kruna naše dosad najbolje sezone u kojoj smo ispunili sve ciljeve, i to bez ijednog poraza. Utakmicu smo “slomili” već u ranoj fazi i završili prvu četvrtinu sa 12 koševa prednosti. U nastavku su sve cure dobile priliku, ali nismo posustajali i u potpunosti smo kontrolirali utakmicu u svim segmentima igre. S obzirom na veliki manjak treninga, ja sam izuzetno zadovoljan sa curama i načinom na koji izvršavaju sve što dogovorimo i uvježbavamo. Predstojeće kvalifikacije gledamo kao svojevrsnu nagradu djevojkama za njihov trud i produžetak sezone, ali čemo u svaku utakmicu ulaziti sa sportskom motivacijom bez obzira na to ko je favorit i trudit se pokazati svoje najbolje izdanje. Nažalost, previše vremena za pripreme nemamo jer kvalifikacije prema kalendaru HKS-a počinju već za dva tjedna – rekao je trener Marko Škerbić.

Varaždinske košarkašice svoje će mjesto u elitnom rangu hrvatske ženske košarke pokušat izborit kroz kvalifikacije u kojima se će uz ŽKK Virje, kao drugoplasiranom ekipom skupine A, boriti i protiv dvije najbolje plasirane ekipe iz skupine B, odnosno ŽKK Zadar i ŽKK Zadar Plus. Prvoplasirana ekipa nakon kvalifikacija osvaja direktan plasman u Premijer ligu, dok drugoplasirana ekipa svoje mjesto u elitnom rangu mora potvrditi kroz izlučnu utakmicu s pretposljednjom ekipom iz ovogodišnje sezone Premijer lige. Točan raspored utakmica bit će poznat nakon ždrijeba koji organizira HKS.

Nakon utakmice košarkašice Vindija okupile su se na zasluženoj proslavi, dok je uprava kluba sklopila sponzorski ugovor s tvrtkom Eco-net. Sukladno ugovoru, varaždinske košarkašice od slijedeće sezone nastupat će pod imenom “Econet Varaždin”.

28. 02. 2023.