Međunarodni dan šaha varaždinski šahisti proveli sa svjetskim šahovskim prvacima!

ŠD Varaždin

22. 07. 2022.

Od 18. do 24. srpnja se u Zagrebu održao Grand Chess Tour, natjecanje najboljih svjetskih šahista, sa svjetskim prvacima Magnusom Carlsenom i Garijem Kasparovim.

U sklopu popratnih događanja 18. srpnja odigran je turnir žena, na kojem su nastupile i šahistice iz Varaždinske županije: Noemi Špiranec, Ana Smuđ, Beata Dmitrović, Laura Friščić i Vera Ister.

Nagrada za najboljih šest šahistica s rejtingom manjim od 2000 bodova je bila igranje sa sudionicima Toura, a dobrim partijama to su ostvarile Vera i Laura. Vera je prije 52 godine u Varaždinu igrala simultanku s Bobbyem Fischerom i remizirala, ove je godine najbolji hrvatski šahist Ivan Šarić ipak bio prejak.

19. srpanja odigran je turnir kadeta, na kojem je sudjelovalo 124 kadetkinja i kadeta. Iz Varaždinske županije je bilo 20 natjecatelja, od kojih je njih šestero osvojilo nagradu i igralo s najboljim šahistima današnjice. To su Filip Smuđ, Andrii Sheyka, Teo Drožđek, Jakov Friščić, Adrian Petrus.

To će im iskustvo ostati u sjećanju cijeli život, a ostalima biti motivacija da još predanijim radom steknu znanja i ostvare što bolje rezultate.

Za Špancirfest najavljuju šahovski tjedan u kojem će vrhunac biti simultanka na Kazališnom trgu s velemajstorom Alojzijem Jankovićem, 14. otvoreno kadetsko i juniorsko prvenstvo Varaždinske županije i tradicionalni brzopotezni turniri LAV i LAVIĆ 2022.

U Šahovskom društvu Varaždin pucaju po šavovima jer se broj kadeta i juniora zadnjih godina utrostručio. Zahvaljuju Zajednici sportskih udruga, Gradu Varaždinu, roditeljima i svima koji su do sada pomogli klubu, ali u želji da podignu kvalitetu na višu razinu i da prime sve zainteresirane u klub svaka stručna, organizacijska i financijska pomoć je dobrodošla.

sah 22 sah 23 sah 24 sah 25 sah 26 sah 27

22. 07. 2022.