Mario Carević, novi trener Varaždina: Ambiciozan sam, radišan i profesionalan i mogu obećati da će mi tako ekipa i izgledati

Nikola Šafarić sportski direktor kluba

18. 06. 2021.

Mario Carević novi je trener momčadi Varaždina, dok je Nikola Šafarić sportski direktor kluba, objavio je to predsjednik kluba Dražen Vitez na konferenciji za novinare u četvrtak.

– Zahvala predsjedniku i upravi kluba koji su me izabrali za trenera momčadi, što mi je stvarno iznimna čast i zadovoljstvo da ću moći raditi u jednom ovakvom klubu. Varaždin je za mene veliki klub u hrvatskim okvirima. Imamo izvanredne uvjete rada, što me također privuklo i taj sportski segment, koji je, iskreno, najbitniji. Drago mi je da ćemo dobiti novi, hibridni travnjak i da će pomoćni tereni biti u najboljem mogućem stanju te da ćemo imati iznimne uvjete. Što se tiče ekipe iskreno u ovom trenutku ne bih govorio jer se još moramo dogovoriti kakav će kadar biti i u kojem ćemo smjeru ići. Ambiciozan sam, radišan i profesionalan i mogu obećati da će mi tako ekipa i izgledati. Imat ćemo disciplinu i profesionalizam na najvećem mogućem nivou. Nadam se i da ćemo imati prepoznatljivost, što se tiče igre i dugoročno da ćemo napraviti pozitivan rezultat jer to je moj cilj. Kao sportaš sam pobjednik i jedino tako u tom smjeru i razmišljam. Dosta sam zahtjevan, a nadam se da ćemo imati dobru suradnji i da će na kraju sve završiti kako treba – rekao je Mario Carević u svom prvom obraćanju varaždinskim novinarima.

Mario Carević kao igrač nastupao je za HNK Hajduk, Al Ittihad FC iz Saudijske Arabije, VfB Sttutgart iz Njemačke, FC Lokeren te KV Kortrijk iz Belgije, Maccabi Petah Tikva iz Izraela i NK Krka iz Slovenije. Trenersko iskustvo stjecao je u NK Krka kao pomoćni trener, HNK Hajduk kao pomoćni trener, NK Hrvatski Dragovoljac kao glavni trener te NK Rudeš kao glavni trener. Uz vođenje Varaždina, Mario će nastaviti obnašati dužnost trenera u U-20 reprezentaciji kao pomoćnik Ognjenu Vukojeviću.

– Volim tenziju, ambiciju i realna sam osoba. Naravno da je Varaždin treba biti prvi kandidat za povratak u Prvu HNL, ali u posljednjih deset godina niti jedan klub koji je ispao nije se uspio vratiti nakon jedne sezone u najelitniji rang. To je statistika, ali smatram ako zadržimo kostur ekipe, uz par osvježenja, mislim da neće izostati dobar, pozitivan rezultat i da ćemo se vratiti u Prvu ligu. Neće biti lako, svaka utakmica bit će teška i zahtjevna i mi moramo imati stabilnost, model igre koji će biti fleksibilan, da se možemo na jedan određeni način prilagođavati jer to iziskuje drugoligaški nogomet – rekao je novi trener Varaždina Mario Carević.

U Varaždin dolazi sa pomoćnim trenerom Dariom Grabušićem dok će analitičar biti Ivan Matovina. Pozicije trenera vratara i kondicijskog trenera bit će popunjena kadrom iz varaždinskog kluba.

18. 06. 2021.