Mališani se okušali u vožnji biciklom

18. Olimpijski festival dječjih vrtića Grada Varaždina

09. 05. 2019.

Nakon sudjelovanja na likovnoj radionici, višeboja na teniskim terenima te plivanja (ili hodanja) u bazenima, pretposljednjeg dana 18. Olimpijskog festivala dječjih vrtića Grada Varaždina, mališani su se u četvrtak, 9. svibnja, u sportskoj dvorani „Varaždin” u Graberju okušali u vožnji biciklom.
Okupilo ih se 72-oje iz 10 dječjih vrtića, a vožnje spretnosti budno su pratili djelatnici Postaje prometne policije Varaždin, Prometne jedinice mladeži Grada Varaždina, odgojiteljice, ali i brojni roditelji koji su ispunili tribine. Noseći obaveznu zaštitnu kacigu, vrtićarci su na biciklima svladavali zahtjevno postavljene prepreke te im se mjerilo vrijeme i zbrajale pogreške.
Najspretniji su bili biciklisti iz dječjeg vrtića „Bajka”, drugo je mjesto osvojio DV „Varaždin“ – Kozarčeva 1, a treće „Čira-čara”. Osim njih, sudjelovali su polaznici DV „Varaždin“ – Aleja, Trakošćanska 1, „Panda”, Trakošćanska 2, Kozarčeva 2, „Zeko”, Biškupec, „Zečić” i Koprivnička.
Pojedinačno, najspretniji mali biciklist bio je Jan Krajan iz DV „Varaždin“ – Kozarčeva.
Veliko finale ovogodišnjeg festivala bit će u petak, 10. svibnja, kad će se na Sportskom centru „Sloboda“ održati natjecanja u atletici i nogometu.
„Pozivam sve roditelje, bake i djedove i ostale navijače da dođu na „Slobodu“ i podrže naše male natjecatelje. Svake godine upravo finalnog dana Olimpijskog festivala imamo najviše gledatelja na što smo iznimno ponosni i nadam se da će tako biti i ovoga puta”, kazala je Anica Sitar, stručna suradnica u Zajednici sportskih udruga Grada Varaždina, organizatora festivala.
Natjecanja na „Slobodi“ počet će u 16.00 sati, a 500-tinjak mališana iz 15 varaždinskih dječjih vrtića natjecat će se u nogometu za djevojčice i dječake te u četiri atletske discipline: trčanju na 50 metara, štafeti 4×25 metara, skoku u dalj i bacanju loptice.

Djecja_olimpijada_biciklizam (1) Djecja_olimpijada_biciklizam (2) Djecja_olimpijada_biciklizam (8) Djecja_olimpijada_biciklizam (10) Djecja_olimpijada_biciklizam (18) Djecja_olimpijada_biciklizam (19) Djecja_olimpijada_biciklizam (20) Djecja_olimpijada_biciklizam (22)

09. 05. 2019.