Ljetni sportski višeboj ponovo oduševljava varaždinske klince

Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina

30. 06. 2022.

Zahuktao se 3. Ljetni sportski višeboj, najveći do sada po broju sudionika i najraznovrsniji što se tiče sportova.

Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina, pod pokroviteljstvom Grada Varaždina i u suradnji s Udrugom kineziologa Grada Varaždina i Varaždinske županije, tijekom praznika redovito organizira besplatne sportske aktivnosti za učenike varaždinskih osnovnih škola.

3. Ljetni sportski višeboj počeo je u ponedjeljak, 27. lipnja, a sudjeluje 200-tinjak djevojčica i dječaka od trećeg do sedmog razreda. Ljetni sportski višeboj održava se kroz dva tjedna, od ponedjeljka do petka, od 9 do 12 sati, što se pokazalo kao dobrom praksom obzirom da su djeca na praznicima pa uspijevaju ujutro odspavati, a preostaje im i cijelo poslijepodne za neke druge aktivnosti.

Zajednica je sudionicima sportskog višeboja osigurala korištenje sportskih terena i sportske dvorane u Graberju, besplatan prijevoz iz prigradskih naselja, besplatan prijevoz do Dravskog kupališta, ulaz na Dravsko kupalište, okrjepu, rekvizite i stručno vodstvo kineziologa.

Sudionici su podijeljeni u osam grupa te se izmjenjuju svaki drugi dan u aktivnostima. Četiri grupe u sklopu Sportskog centra Graberje usvajaju motorička znanja iz brojnih dvoranskih sportova (nogomet, odbojka, rukomet, atletika, borilački sportovi, cross fit za djecu, badminton), a četiri grupe na Dravskom kupalištu uživaju u vodenim sportovima (plivanje, ronjenje, skokovi u vodu, vaterpolo, vodena odbojka, vodena košarka), a tu su i frizbi, orijentacijsko trčanje i odbojka na pijesku.

Sudionike Ljetnog sportskog višeboja na kraju očekuje podjela spomen-majica i diploma za uspješno sudjelovanje te jednodnevni izlet na more.

„Dokaz da radimo dobro je veliki interes djece i roditelja za višebojem, kao i činjenica da se ista djeca vraćaju na zimske i ljetne višeboje te dovode mlađu braću i sestre“, kazala je stručna suradnica u Zajednici sportskih udruga Grada Varaždina, Anica Sitar.

„Cilj ovakvih aktivnosti je odmaknuti djecu od digitalnih uređaja, omogućiti im kvalitetno provođenje vremena na svježem zraku, omogućiti im druženje s vršnjacima. Na ovaj način također ih upoznajemo sa novim sportovima, ali i potičemo stjecanje navika rekreativnog bavljenja sportom. Da smo na dobrom putu govori i činjenica da je ovo najbrojniji sportskih višeboj, s najraznovrsnijom ponudom sportova“, zaključila je Sitar.

Ljetni sportski višeboj1 Ljetni sportski višeboj2 Ljetni sportski višeboj3 Ljetni sportski višeboj4 Ljetni sportski višeboj5 Ljetni sportski višeboj6 Ljetni sportski višeboj7 Ljetni sportski višeboj8 Ljetni sportski višeboj9 Ljetni sportski višeboj10 Ljetni sportski višeboj11 Ljetni sportski višeboj13 Ljetni sportski višeboj14 Ljetni sportski višeboj15 Ljetni sportski višeboj16 Ljetni sportski višeboj17 Ljetni sportski višeboj18 Ljetni sportski višeboj19 Ljetni sportski višeboj20 Ljetni sportski višeboj21 Ljetni sportski višeboj22 Ljetni sportski višeboj23 Ljetni sportski višeboj24 Ljetni sportski višeboj25 Ljetni sportski višeboj27 Ljetni sportski višeboj28 Ljetni sportski višeboj30 Ljetni sportski višeboj31 Ljetni sportski višeboj34 Ljetni sportski višeboj35 Ljetni sportski višeboj37 Ljetni sportski višeboj38 Ljetni sportski višeboj40 Ljetni sportski višeboj41 Ljetni sportski višeboj42 Ljetni sportski višeboj43 Ljetni sportski višeboj44

30. 06. 2022.