Likovnom radionicom započeo najveseliji tjedan u Varaždinu – Olimpijski festival dječjih vrtića

ZSUGV

21. 05. 2024.

U organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina te pod pokroviteljstvom Hrvatskog olimpijskog odbora i Grada Varaždina, u ponedjeljak je započeo 21. olimpijski festival dječjih vrtića Grada Varaždina.

Tako je najveselija manifestacija ove godine ponovno okupila 15 dječjih vrtića s područja Grada Varaždina, a kroz pet dana festivala sudjelovati će 500 mališana u pratnji 150 odgojiteljica i odgojitelja, koji će se natjecati u raznim aktivnostima i disciplinama.

Ovogodišnji olimpijski tjedan započeo je u ponedjeljak, 20. svibnja, likovnom radionicom u Sportskoj dvorani u Graberju, a u narednim danima mališani će svoja znanja i vještine pokazati na biciklističkom poligonu, teniskom višeboju i natjecanju u plivanju.

Veliko finale 21. Olimpijskog tjedna održati će se u petak 24. svibnja na Sportskom centru “Sloboda” gdje će se mališani natjecati u malom nogometu i atletskim disciplinama i to trčanje 50m, štafeta 4 x 25m, bacanje loptice i skok u dalj.

Koordinatorica projekta je Anica Sitar, voditeljica za sport i razvojne programe ZSUGV, koja je istaknula kako Olimpijski festival dječjih vrtića Grada Varaždina već godinama uspješno spaja sport i natjecateljski duh s najmlađima.

– Iza nas je uspješnih 20 godina, ove godine nastavljamo u istome ritmu. Olimpijski tjedan organiziramo, između ostalog, kako bismo promovirali sport i kretanje među najmlađima, jer kretanje treba biti sastavni dio djetetova života. Djeca sportom stječu pozitivne navike, od zdravstvenih navika, radnih navika pa do socijalizacije – rekla je Sitar te dodala kako se ovim festivalom, osim sporta, promiče i prijateljstvo, prihvaćanje različitosti, nenasilje te “fair play” natjecanje.

zsugv likovna radionica djeca000 zsugv likovna radionica djeca001 zsugv likovna radionica djeca002 zsugv likovna radionica djeca003 zsugv likovna radionica djeca004 zsugv likovna radionica djeca005 zsugv likovna radionica djeca006 zsugv likovna radionica djeca007 zsugv likovna radionica djeca008 zsugv likovna radionica djeca010 zsugv likovna radionica djeca011 zsugv likovna radionica djeca012 zsugv likovna radionica djeca013

21. 05. 2024.