Za kraj polusezone Varaždin ide u Rijeku

Subota, 14.12., 15 sati

13. 12. 2019.

Nogometaše Varaždina u subotu očekuje posljednja utakmica u prvom dijelu sezone, gostovanje na Rujevici protiv Rijeke od 15 sati. Utakmicu su najavili trener Luka Bonačić i igrač Franjo Prce.
Trener je rekao da se u Rijeku ide odigrati najbolje što se može s obzirom da priličan broj igrača izvan kadra.
– Bilo bi i meni i igračima draže da je već bio kraj prvog dijela, sedam dana ranije, da dobijemo priliku bolje se odmoriti i pokušati se ekipirati, analizirati, na proljeće ući snažniji i motiviraniji. Ali kalendar je takav da završava s Rijekom, prvim kolom proljetnog dijela, Što očekivat na Rujevici? Pokušat ćemo biti motivirani, s nekim taktičkim varijantama. Nema predaje bez obzira na poteškoće. Moramo završiti polusezonu, moja dva-dva i pol mjeseca, iskazat borbenost, želju, htjenje. Možemo vjerovati da će malo granuti sunce – rekao je Bonačić.
– Rijeka je favorit, hvata drugu poziciju. Bit će motivirani, pokušat će potvrdit finiš prvenstva, da su se posložili. Očekujemo agresivnu Rijeku koja će težiti da što prije zabije gol, da skine nervozu, breme favorita. Mi nećemo kukat, koga nema bez njega možemo – dodao je trener.
Varaždin i Rijeka odigrali su tri utakmice ove sezone, dvije u prvenstvu i jednu u Kupu, a Riječani su slavili sva tri puta.
– Očekuje nas teška utakmica s obzirom na naše izostanke i trenutnu formu Rijeku nakon njihovog turbulentnog početka s novim trenerom. U Rijeku idemo igrati, „pofajtat“ se pa ćemo vidjeti. Bilo bi bolje da je prvenstvo već završilo, ali idemo odigrat i uzet barem bod. Varaždin je mogao imati više bodova. Dosta utakmica bilo je u egalu i neizvjesno, dosta smo gubili minimalno 1:0. Ali roster se tek složio krajem prijelaznog roka, igrači su se prilagođavali. Mislim da je u početku plaćen danak neiskustva, pogotovo mlađih igrača. Digli smo se u zadnja dva mjeseca, ali moramo još bolje da bi igrali i dogodine prvu ligu – kazao je Prce.

aktualno.hr

13. 12. 2019.