Kovačević optimističan uoči okršaja s Osijekom: Zadnje tri utakmice nisu slučajnost, idemo po ta 3 boda!

NK Varaždin

12. 08. 2022.

Momčad Varaždina gostuje u Gradskom vrtu u Osijeku gdje će se susresti s momčadi Nenada Bjelice u utakmici 5. kola SuperSport HNL. Utakmica će se odigrati u nedjelju, a trener Mario Kovačević i Agon Elezi podijelili su svoja razmišljanja o protivniku uoči utakmice.

Kovačević naglašava kako će biti teška utakmica.

-Imaju nekih problema dva tjedna nakon utakmice u europskim kvalifikacijama gdje su ispali, ali ne obraćamo pažnju na njih, nego moramo misliti i koncentrirat se na sebe i svoju igru. Veseli me da smo tri utakmice – protiv Istre, Hajduka i Dinama, igrali onako kako mi želimo i želja mi je da tako nastavimo. Osim ozlijeđenog Karabatića, Ivan Posavec neće biti u konkurenciji za prvu ekipu, imamo još nekih malih ozljedica, ali vjerujem da će se do nedjelje svi oporaviti i da ćemo igrati protiv Osijeka u najjačem sastavu, dati sve od sebe. Igramo protiv odlične ekipe i na nama je da pokažemo da zadnje tri utakmice nisu slučajne i da možemo tako nastaviti. Ako budemo takvi, možemo se nadati bodovima – komentirao je Kovačević pa se osvrnuo na Bjelicu koji se ne nalazi u idealnoj situaciji.

-Trener Bjelica je iskusan i dobar trener, imali su neke krize, ali neka te krize završe poslije naše utakmice. Mi smo bitni i ako budemo pravi, možemo se nečemu nadati. Sigurni smo da će oni sve pokušati, ali mi ćemo s naše strane učiniti sve da se njihova kriza nastavi, pa nek kasnije to rješavaju – zaključuje.

Agon Elezi, igrač kojeg nije bilo prošle sezone u 2. ligi zbog ozljede, pa se vratio u posljednjem kolu i odmah postigao pogodak, svojim radom i igrama nametnuo se treneru Kovačeviću, postao standardan u ova četiri kola.

-Svi znamo da je Osijek jako dobra ekipa i istina je da su u maloj krizi, ali znamo da imaju opasne, vrhunske igrače, vrhunske individualce koji mogu riješiti utakmicu u svakom trenutku. Mi moramo biti pravi, pažljivi, moramo nastaviti s našom igrom i ako budemo igrali kao što smo igrali zadnje tri utakmice, neće biti problema. Bit će teška utakmica, svi moramo biti na najvišoj razini da bi izvukli pozitivan rezultat. Mi tamo idemo po tri boda, hoćemo pobijediti, a ne samo dobro igrati – ističe Elezi zadovoljan pozitivnom atmosferom koja vlada u svlačionici.

-Vidio sam u statistici da smo protiv Dinama i Hajduka uputili 37 udaraca na gol, što nije napravila nijedna ekipa. To su europske ekipe i da su mi prije rekli da ćemo imati toliko udaraca na gol, rekao bih da nema šanse, ali šef je napravio jako dobar posao u tom smjeru, cijelo vrijeme se trudio da nas uvjeri da možemo igrati protiv svake ekipe. Najbitnija je mentalna spremnost. Svi smo nogometaši i znamo igrati nogomet, ali treba nam samopouzdanje i šef je tu napravio pravi posao – naglasio je.

vzaktualno.hr

viber_slika_2022-08-12_11-15-11-659

12. 08. 2022.