Košarkašice Orke slavile su u 2. kolu lige za prvaka Prve ženske lige protiv ekipe Vindi

ŽKK Vindi

21. 03. 2021.

Jučer je u varaždinskoj dvorani u Graberju odigrana utakmica drugog kola lige za prvaka i popunu premijer lige, između domaćeg sastava ŽKK Vindi i gošći iz ŽKK Orka iz Zagreba.

Utakmica je završena rezultatom 54:66 u korist gostujuće ekipe. Varaždinske košarkašice nastupile su nekompletne, bez kapetanice Mateje Barušić. Uz dosta borbenosti, u jednoj lijepoj i fer utakmici, dobro su parirale spremnijem protivniku, osobito u prvom poluvremenu.

Utakmica je protekla u pravom sportskom duhu, uz fer igru obije ekipe. Pred sam kraj priliku su dobile i neke od napadački vrlo raspoloženih najmlađih igračica te su pokazale pravu borbenost i smanjile koš razliku na konačnih -12.

Koševe za Vindi postigle su:
Dukić Z. 9 (2×3), Žanić Pe. 3, Božović P. 2, Francišković K. 8, Brezovec L. 13, Kauzler L. 11 (1×3), Žanić Pa. (cap.) 8

Marko Škerbić, trener ŽKK Vindi:
-Čestitam igračicama i trenerima Orke na pobjedi. Iza nas je jedna lijepa i za nas dosta teška utakmica. Nastupili smo bez kapetanice Barušić što se dosta osjetilo u igri. Dosta smo se dobro borili, pogotovo u prvom dijelu utakmice, ali košarkašice Orke bile su bolje, zasluženo su pobijedile i ja im na tome još jednom čestitam. Okrećemo se pripremama za slijedeći vikend kada u 3. kolu ugošćujemo ekipu ŽKK Brod na Savi.

21. 03. 2021.