JOŠ JEDNOM POMEO KONKURENCIJU Gradonačelnik Bosilj priredio prijem za zlatnog Garibovića i najavio potporu od 20.000 kuna

Grad Varaždin

17. 06. 2022.

Nakon što je sedam puta zaredom proglašen sportašem godine Grada Varaždina, karatist Enes Garibović još je jednom pomeo konkurenciju i ovog puta kući donio novu srebrnu i zlatnu medalju. Naime, Enes je prije nekoliko tjedana nastupio na Europskom prvenstvu gdje je osvojio srebro, a potom na Svjetskoj karate ligi u Kairu odakle je donio zlato.

Kako bi mu čestitao na ovim vrhunskim rezultatima, gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj u petak je priredio prijem za njega i njegovog trenera na kojem je najavio i financijsku podršku. Naime, Grad je Zajednici sportskih udruga Grada Varaždina doznačio 20.000 kuna, a iznos je namijenjen Enesu i njegovom treneru.

-Enes stvarno zaslužuje podršku. Ova zlatna medalja u seriji A na Svjetskom kupu i srebrna medalja na Europskom prvenstvu su zaista vrhunski rezultati, najveći koje je neki Varaždinac u zadnje vrijeme postigao – rekao je Bosilj dodavši kako se nada da će mu financijska podrška biti poticaj da i dalje nastavi postizati ovakve rezultate.

Enes je uz vrhunski sport uspio završiti i jedan od najtežih fakulteta u Hrvatskoj, zagrebački FER.

-On je uspio biti odličan student i sportaš što znači da je maksimalno fokusiran i koncentriran i da zaista zna organizirati vrijeme što će mu u budućem poslu sigurno biti veliki plus – zaključio je Bosilj.

Iako su mu u rukama dvije nove medalje, Enes kaže kako su dojmovi još uvijek friški, no sa svojim je nastupima itekako zadovoljan.

– Nakon šest mečeva osvojio sam srebro, malo je nedostajalo za zlatnu medalju, no u finalu sam s 3:2 izgubio od reprezentativca Mađarske kojeg sam ranije dobivao, tako da sam zlato ispustio „za dlaku”. No bitan je kontinuitet. Prošle godine na Euru osvojio sam broncu, sada srebro, a nadam se da će iduće godine biti zlato. Ipak, ne zamaram se očekivanjima, bitno da je kontinuitet dobar i da je forma tu – pojasnio je Enes.

Zlato na Svjetskoj karate ligi potvrda je odlične forme zbog čega će Enes za deset dana na Mediteranske igre u Alžir pun samopouzdanja.

-To je zadnje natjecanje u polusezoni, a u rujnu nastavljamo. Doza samopouzdanja, motiva, želje za natjecanjima i borbama, a medalje su samo nusprodukt treniranja i odlično odrađenih priprema – kazao je Enes dodavši kako su ovi rezultati timski uspjeh.

Podrška Grada Varaždina čije boje brani mu itekako puno znači jer kada zna da je iza njega cijeli tim želja za podizanjem ovakvih rezultata još je veća.

– Drago mi je što i od Grada Varaždina imam veliku podršku u svakom smislu, od sportske infrastrukture do financijske podrške što je jako bitno. Riječ je o dugogodišnjoj podršci i mi sportaši kada znamo da nas ljudi cijene, poštuju i podupiru s dodatnim samopouzdanjem idemo na natjecanja – zaključio je Enes.

Varazdin-prijem-za-Garibovica-1 Varazdin-prijem-za-Garibovica-4 Varazdin-prijem-za-Garibovica-9 Varazdin-prijem-za-Garibovica-10 Varazdin-prijem-za-Garibovica-11

vzaktualno.hr

17. 06. 2022.