Izbornik Dalić uručio brončane europske medalje mladim nogometašima varaždinske 2. gimnazije

Osvojili ih na Euro school UEFA 2016. godine

28. 02. 2020.

U varaždinskoj 2. gimnaziji u petak je održana svečana podjela medalja učenicima nogometašima koji su na Euro school UEFA u Francuskoj osvojili 3. mjesto, a učenicima je medalje uručito izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić.

Druga gimnazija Varaždin bila je izabrana na nacionalnoj razini da sa svojom školskom muškom nogometnom ekipom sudjeluje i predstavlja Hrvatsku na školskom nogometnom UEFA EURO 2016. u Lilleu i Lensu od 29. svibnja do 6. lipnja 2016. godine, gdje su osvojili 3. mjesto. Naime, u susretu za treće mjesto poraženi su od Francuska, ali kako je Turska, koja je osvojila prvo mjesto, naknadno diskvalificirana, bronca je pripala Hrvatskoj, odnosno 2. gimnaziji.

Izbornik Dalić sve je podsjetio na hrvatsko svjetsko srebro iz Rusije 2018.

– Veće od srebra bilo je naše zajedništvo. Čestitam ovim dečkima na uspjehu, na bronci. Moramo govoriti o takvim stvarima, dati neku bolju sliku o našoj Hrvatskoj, o tome što se dešava. Sport je napravio čudo, napravio Hrvatsku poznatom u cijelom svijetu i sport je najveći brend Hrvatske. Ja bih želio da se oni bave sportom, ali i da ne zaborave na školu. U sportu je sve moguće. Mi smo to pokazali na Svjetskom prvenstvu. Mala Hrvatska napravila je sjajan rezultat. Pokazala je da nemoguće može biti moguće. Ako vjeruješ, ako se trudiš, ako si hrabar, ako pošteno radiš, uvijek se to isplati. Tako i u ovom slučaju kada su ovi mladi sportaši dobili medalje nakon tri godine – rekao je Dalić.

Svečanosti su nazočili učenice i učenici nogometaši koji su predstavljali Hrvatsku na ISF svjetskim školskim prvenstvima u velikom nogometu 2017. godine u Pragu te 2019. godine u Beogradu. Također su na svečanosti bili i učenici 2. gimnazije Varaždin koji sudjeluju u projektu „Tragovima lokalnog i nacionalnog identiteta” i predstavnici Udruge veterana 7. gardijske brigade Puma. U sklopu tog projekta obrađuju se teme vezane za sport kao važnog elementa nacionalnog identiteta. Ravnateljica Zdravka Grđan istaknula je da se ovaj dugogodišnji projekt provodi drugu godinu te da u njemu sudjeluje 35 učenika. Uručila je zahvalnice Varaždinskoj županiji, gradovima Novom Marofu i Varaždinskim Toplicama, općinama Maruševec, Petrijanec i Trnovec Bartolovečki, NK Varaždinu te trenerima i profesorima.

aktualno.hr

2 gimanzija dalic (33)

28. 02. 2020.