Hrvatska košarka reprezentacija poziva na utakmicu protiv Poljske

Petak, Arena, 18 sati

19. 02. 2019.

Važna utakmica 11. kola skupine J europskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo između košarkaških reprezentacija Hrvatske i Poljske igrat će se u petak od 18 sati u varaždinskoj Areni.
Hrvatski su košarkaši s današnje konferencije za novinare u Gradskoj vijećnici pozvali Varaždince da im pomognu doći do pobjede koja Hrvatskoj ostavlja šansu za plasman na Svjetsko prvenstvo u Kini. Nakon utakmice s Poljskom, 25. veljače Hrvatska gostuje kod Mađarske.
Reprezentativci s izbornikom Draženom Anzulovićem okupili su se u Svetom Martinu na Muri.
– Jučer smo se kompletirali dolaskom Mire Bilana i Darka Planinića. Trenutno je 15 igrača na okupu. Igrači koji su se odazvali pozivu za ove dvije kvalifikacijske utakmice su najbolji igrači koje hrvatska reprezentacija u ovom trenutku može imat i siguran sam da će ti igrači pružit maksimum u utakmici protiv Poljske u petak u Varaždinu. Treba nam podrška publike. Pozivam sve Varaždince, sve ljubitelje sporta, ne samo košarke, da dođu podržati hrvatsku reprezentaciju. Uz njih ćemo biti još bolji i jači i zajedno ćemo ići do te pobjede koja nam je potrebna – rekao je Anzulović.
Hrvatska je od Poljske poražen u rujnu 74:79.
– Poljska je dosta neugodna ekipa. U devetom mjesecu smo u Poljskoj izgubili kad smo bili s NBA igračima. Poljaci dolaze ovdje poslije pozitivnog niza pobjeda. Međutim, mi igramo pred svojom publikom, na domaćem terenu. Ekipa je jako motivirana. Očekujemo podršku s tribina. Ne možemo obećati pobjedu, ali možemo obećati da ćemo se boriti. Dat ćemo sve od sebe i nadamo se najboljem ishodu – kazao je kapetan reprezentacije Hrvoje Perić.
– Izostanak NBA igrača je dodatni motiv. Reprezentacija je dosta mlada i puno je novih imena. Međutim radi se naporno i dobro. Atmosfera je odlična i dat ćemo sve od sebe. Nadamo se popunjenoj dvorani jer će nam trebati svaka pomoć – dodao je reprezentativac Toni Katić.
Sugrađane ja na utakmicu pozvao i gradonačelnik Ivan Čehok.
– Ponosni smo da smo izabrani i da možemo pogledati hrvatsku košarkašku reprezentaciju. Tradicija košarke u Varaždinu je duga i snažna. Nažalost nemamo baš u klupskom segmentu vrhunskih rezultata, ali mlađe uzrasne kategorije postižu dobre rezultate. S obzirom da imamo prekrasnu dvoranu želja je da reprezentacija i klubovi igraju u našoj Areni jer je primjerena i za ligaške i reprezentativne utakmice. Svi se nadamo da ćemo pobijediti Poljsku. To je utakmica života, koju moramo dobiti. Pozivam Varaždinke i Varaždince da budu podrška reprezentaciji. Košarka je jedan od najtrofejnijih hrvatskih sportova. Nažalost, u zadnje vrijeme nismo imali vrhunske rezultate na reprezentativnoj razini u seniorskom dijelu. Nadam se da će se to promijeniti i da možemo očekivati vrhunski košarkaški spektakl već sad u petak u Varaždinu. Nadam se da će to utrti put prema Kini, a da će reprezentativci i vodstvo to zapamtiti i vratiti se kad budu druge utakmice – rekao je Čehok.
Josip Vranković, glavni tajnik HKS, ovu je utakmicu najavio kao korak u suradnji s varaždinskim košarkaškim djelatnicima.
– Nakon utakmica sa Slovencima prošle godine u Varaždinu imali smo ugodna iskustva i smatrali smo da je Varaždin prihvatljiva opcija, da ćemo imati dobru promociju. Vjerujem da ćemo imati određene programe na ljeto u Varaždinu. Ovo je kontinuirana akcija koju HKS radi u Varaždinu. Ovo je jedan korak Saveza prema Varaždinu, a u budućnosti bi željeli da i klupska košarkaška scena zaživi, da dobijemo kvalitetnog partnera – izjavio je Vranković.
Ulaznice za utakmicu Hrvatske i Poljske u Varaždinu prodaju se u sustavu Eventima te u dvorani po cijeni od 30 kuna.
Za daljnji plasman Hrvatska mora pobijediti i Poljsku i Mađarsku, a Poljaci moraju izgubiti u posljednjoj utakmici od Nizozemske.

19. 02. 2019.