Gutić i Faber pobjednici su 45. Novogodišnje utrke grada Varaždina

ZSUGV

01. 01. 2024.

U Varaždinu je održano 45. izdanje Novogodišnje utrke grada Varaždina, prvog sportskog natjecanja u Hrvatskoj u 2024. godini i jedinog koje već niz godina počinje točno u ponoć sa Stare na Novu godinu.

U utrci dugoj 4,6 kilometara varaždinskim gradskim ulicama i trgovima sudjelovalo je 450 natjecatelja iz svih krajeva Hrvatske te iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Austrije, Velike Britanije i Nizozemske.

Pobjednik u muškoj konkurenciji je Uroš Gutić iz Atletskog kluba Borac iz BiH-a, drugo mjesto zauzeo je Jan Kokalj iz Slovenije, dok je treće mjesto pripalo Tomislavu Novoselu iz AK Dinamo Zrinjevac.

U kategoriji žena pobjednica je Tea Faber iz Atletskog kluba Fit, drugo mjesto osvojila je Petra Katanec iz AK Dinamo, a treća je bila Helena Gleđa AK Fit.

I ovogodišnje 45. izdanje Novogodišnje utrke organizirala je Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina u suorganizaciji Atletskog kluba „Sloboda” i pod pokroviteljstvom Grada Varaždina. Znak za start točno u ponoć na Trgu kralja Tomislava dao je gradonačelnik Neven Bosilj.

Anica Sitar iz Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina podsjetila je da ova jedinstvena utrka u Hrvatskoj i svijetu traje od 1. siječnja 1978. godine.

– Raduje nas što nam se iz godine u godinu vraćaju brojni trkači. I ove godine sudjelovali su natjecatelji svih dobnih skupina, a osim iz svih dijelova Lijepe naše, mnogo trkača stiglo je i iz inozemstva, što pokazuje vrijednost ove utrke – rekla je Sitar.

Za najbolje trkače organizator je pripremio vrijedne nagrade, i to 300 eura za prvo, 200 za drugo i 100 za treće mjesto.

Dodajmo da je varaždinska Novogodišnja utrka jedna je od najdugovječnijih u svijetu. Prilagođena je rekreativnim trkačima, ali i vrhunskim atletičarima koji postižu zapažene rezultate.

Novogodisnja_utrka (30) Novogodisnja_utrka (29) Novogodisnja_utrka (28) Novogodisnja_utrka (25) Novogodisnja_utrka (24) Novogodisnja_utrka (22) Novogodisnja_utrka (21) Novogodisnja_utrka (19) Novogodisnja_utrka (18) Novogodisnja_utrka (17) Novogodisnja_utrka (16) Novogodisnja_utrka (15) Novogodisnja_utrka (14) Novogodisnja_utrka (13) Novogodisnja_utrka (12) Novogodisnja_utrka (11) Novogodisnja_utrka (10) Novogodisnja_utrka (9) Novogodisnja_utrka (23) Novogodisnja_utrka (27) Novogodisnja_utrka (26)

01. 01. 2024.