Grdenić i Štefulj pobjednici 25. Joma Varaždinskog polumaratona

Rekordnih 740 trkača na varaždinskim ulicama

22. 09. 2019.

U organizaciji Trkačkog kluba Marathon 95 iz Varaždina u nedjelju, 22. rujna, održan je jubilarni, 25. Joma Varaždinski polumaraton.
Polumaratonsku je utrku završilo 408 trkača i trkačica iz Hrvatske, Slovenije, Poljske i Mađarske, a najbrži su bili Goran Grdenić iz AK Kvarner Rijeka (1 sat, 12 minuta i 21 sekunda) i Ana Štefulj iz zagrebačkog AK Sljeme (1:17:32). Poslije pobjednika u cilj su ušli prošlogodišnji pobjednik Blaž Orešnik iz Ormoža (1:12:25) i Milorad Vojvodić iz AK Sljeme (1:12:27), a poslije pobjednice Jasmina Ilijaš iz TK Marathon 95 (1:26:15) i Tea Faber iz AK Dubrovnik (1:27:43).
Varaždinski polumaraton, održan točno na 28. obljetnicu oslobođenja grada Varaždina, 22. rujna 1991. godine, bio je i državno prvenstvo Oružanih snaga Republike Hrvatske. Vojni prvaci u polumartonu su Nikola Špoljar i Valentina Županić. Varaždinska utrka od svog početka trči se uz Dan oslobođenja Varaždina, 22. rujan 1991.
Na 5 kilometara, u konkurenciji 263 trkača i trkačice, slavili su Marko Novak (17:11) i Urška Martinec iz Murske Sobote (17:13).
Najbržima je medalje uručio predsjednik Gradskog vijeća Varaždina Damir Habijan, koji je i sam istrčao polumaratonsku utrku.
U utrkama djece sudjelovalo je 68 najmlađih trkača i trkačica, a njima je medalje uručio zamjenik varaždinskog župana Robert Vugrin.
Varaždinska atraktivna staza polumaratonske utrke te utrke građana i juniora na 5 kilometara, koja prolazi povijesnim središtem grada, iz godine u godinu privlači sve veći broj natjecatelja, a posebno rekreativaca, pa je ove godine utrka bila rekordna sa 740 natjecatelja u cilju.
U Varaždinski polumaraton uključili su se, četvrtu godinu zaredom, polaznici Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar Varaždin izradom unikatnih finišerskih medalja, koje su u cilju trkačima i trkačicama uručivali polaznici Centra Dejan, Danijel i Nikola. Utrka je imala humanitarni karakter jer je 10 kuna od svake uplaćene startnine izdvojeno upravo za Centar Tomislav Špoljar.
Program na Kapucinskom trgu, gdje je bio start i cilj utrka, bio je promocija sporta, rekreacije i zdravlja. Predstavili su se Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije te Srednja škola Maruševec, Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin, Udruga nordijskog hodanja i pješačenja Drava iz Varaždina, Klub nordijskog hodanja Varaždin te Društvo za zaštitu od dijabetesa Varaždin. Uključila se i Varaždinska građanska garda te Gradski puhački orkestar Hrvatskih željeznica Varaždin. Organizaciju utrke pomogli su Grad Varaždin, Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina, Policijska uprava varaždinska, Varaždinska županija i Turistička zajednica Varaždinske županije.

varazdinski polumaraton 3 varazdinski polumaraton 5 varazdinski polumaraton medalje varazdinski polumaraton pobjednik grdenic varazdinski polumaraton pobjednici varazdinski polumaraton pobjednice varazdinski polumaraton pobjednica stefulj

22. 09. 2019.