Gradonačelnik na „Ljetnom sportskom višeboju“

Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina

01. 07. 2019.

U organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, a uz potporu Grada Varaždina, i tijekom ljetnog odmora učenika održava se besplatni „Ljetni sportski višeboj“. Ovo je drugi ljetni višeboj, a u i oko sportske dvorane u Graberju te ove godine i u Dravskoj park šumi kao i na Dravskim bazenima sportskim se aktivnostima bavi 130-ak učenika varaždinskih osnovnih škola.
Sudionike je u ponedjeljak posjetio gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok koji je naglasio da ove godine sudjeluje najviše djece te podsjetio da je novost osiguravanje prijevoza za djecu iz tzv. prigradskih naselja.
– Važno je da djeca mogu koristiti svoje slobodno vrijeme i da se bave sportom. Ima puno dječaka, ali i puno djevojčica. Djeca vježbaju različite sportove i ovo je prava sportska aktivnost i sadržaj za djecu tijekom ljetnih praznika. Djeca nisu prepuštena sama sebi nakon završetka škole, dok roditelji rade. Pod stručnim vodstvom trenera mogu se baviti sportom. To ćemo i dalje raditi – izjavio je gradonačelnik Čehok te najavio da od 1.1. ide projekt „Varaždin grad sporta“ jer se mladi ljudi premalo bave sportom pa će se i dalje organizirati kampovi.
Predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, Alen Runac, izrazito je zadovoljan organizacijom sportskih aktivnosti za djecu, ali i ukupnim radom.
– Ovo je dokaz. Osim zimskog višeboja, koji smo organizirali peti puta, ovaj ljetni je drugi put i to smatram to uspjehom cijelog tima u Zajednici. Pokazali smo da smo s našim programima jedna od najuspješnijih zajednica u Hrvatskoj – rekao je Runac,
2. „Ljetni sportski višeboj“ završit će u srijedu jednodnevnim izletom na more za sve redovite polaznike.

ljetni viseboj 1 ljetni viseboj 2 ljetni viseboj 4 ljetni viseboj 5 ljetni viseboj 6 ljetni viseboj 7 ljetni viseboj 8 ljetni viseboj 9 ljetni viseboj 10 ljetni viseboj 11 ljetni viseboj 12

aktualno.hr

01. 07. 2019.