Glavina se vratio u Varaždin

NK Varaždin

27. 06. 2019.

Ugovor s varaždinskim nogometnim prvoligašem potpisao je Dominik Glavina (26), prednji vezni igrač, koji je rođen u Čakovcu 6. prosinca 1992. godine.
– Sretan sam što se Varaždin vratio u Prvu ligu, jer grad i županija zaslužuju prvoligaša. Isto tako sretan sam što sam se vratio na stadion gdje sam počeo profesionalnu nogometnu karijeru. Kada mi je istekao ugovor na Cipru kontaktirali su me čelnici varaždinskog kluba koji su mi prezentirali projekt povratka prvoligaškog nogometa u Varaždin i iako sam imao i drugih ponuda prihvatio sam ponudu Varaždina, odlučio potpisati ugovor i vratiti se kući. Mislim da je postojeća Prva HNL kvalitetnija nego što je bila kada sam ja igrao. Vjerujem da ćemo proći dobre pripreme, da ćemo se kvalitetno pripremiti i zadržati prvoligaški status – rekao je Glavina, koji je već odradio četiri treninga s novim suigračima.
U sklopu priprema momčad Varaždina danas je otputovala na osmodnevne pripreme na Kupres, gdje je u planu i odigravanje dva prijateljska susreta.
Pripreme će odraditi Ivan Nevistić, Ante Mrmić, Dinko Gavranović, Ivan Posavec, Leonard Vuk, Karlo Sambolec,Sven Golub, Niko Havelka, Marko Stolnik,Luka Mezga, Patrick J.O. Kesse, Hrvoje Crnčec, Dejan Glavica, Matija Kolarić, Shohei Yokoyama,Matej Senić, Mario Brlečić, Leon Benko, Dario Jertec,Kristijan Fućak, Ivan Miličević,Dominik Perković i Dominik Glavina. Zbog ozljede među putnicima nije bio Karlo Težak.
U sklopu priprema na Kupresu u planu je i odigravanje dva prijateljska susreta. Prvi će suparnik biti četvrtoplasirana momčad prošlogodišnje sezone Premijer lige BiH Željezničar iz Sarajeva, a utakmica će se igrati u nedjelju, 30. lipnja, na stadionu Troglava u Livnu. U srijedu 3. srpnja, od 19 sati, na stadionu Pirota u Travniku, suparnik biti momčad Veleža iz Mostara, koji će se u novoj sezoni natjecati u Premijer ligi BiH, a lani je igrao u Prvoj ligi Federacije BiH. Posljednju provjeru uoči početka novog prvenstva u Prvoj HNL momčad Varaždina imati 14. srpnja na svom stadionu protiv saudijskog prvoligaša Al-Ahlija, kojem je trener Varaždinac Branko Ivanković, a do početka prvenstva momčad Borimira Perkovića odigrat će ukupno pet prijateljskih susreta.

27. 06. 2019.