Na Festivalu nordijskog hodanja i pješačenja „Korakom do zdravlja“ u Malinskoj

Udruga nordijskog hodanja i pješačenja Drava iz Varaždina

19. 10. 2021.

Članice i članovi Udruge nordijskog hodanja i pješačenja Drava iz Varaždina u nedjelju su sudjelovali na festivalu nordijskog hodanja i pješačenja u Malinskoj na otoku Krku.

Organizatori festivala, TZ Malinska Dubašnica i DŠR Gorovo iz Opatije, pripremili su četiri rute hodanja po vrlo atraktivnim stazama. Staze su bile različitih zahtjevnosti kako bi se hodačima svih dobnih skupina i različitih fizičkih sposobnosti omogućilo sudjelovanje. Hodalo se po betoniranim i kamenim šetnicama uz more, zemljanim stazama kroz šumu i polja. Prva ruta, Malinska (Trg na rivi) – Rajska cesta – Trg na rivi, bila je lagana staza duljine 4 km. Druga ruta, Malinska (Trg na rivi) – Rajska cesta – KIjac – Rajska cesta – Malinska, bila je duljine 8 km. Treća ruta, Malinska (Trg na rivi) – Porat – Trg na rivi također je bila lagana staza, duljine 7 km. I četvrta ruta, Malinska (Trg na rivi) – Sv. Vid – Sršići – Cickini – Sv. Vid – Trg na rivi bila je srednje teška staza duljine 7 km koja na svojoj ruti ima uspona i nizbrdica.

Prije hodanja oko 200 sudionika festivala je, kao što je i uobičajeno, dvadesetak minuta radila vježbe zagrijavanja.

U pratnji turističkog vodiča hodačice i hodači Udruge Drava su ostatak prelijepog sunčanog dana proveli u razgledavanju Krka i Punta.

nordijsko drava 2

19. 10. 2021.