Europsko atletsko prvenstvo svečano završeno u Studentskom domu

Estonija ide u 1. ligu, Hrvatska peta, varaždin odličan domaćin

12. 08. 2019.

Podjelom pobjedničkih plaketa i banketom svih sudionika u nedjelju navečer u Studentskom domu u Varaždinu završeno je Ekipno prvenstvo Europe u atletici – 2. liga.
Najviše bodova u dvodnevnom natjecanju skupila je reprezentacija Estonije koja je time ostvarila pobjedu i plasman u viši rang natjecanja. Plaketu je kapetanu reprezentacije predao Erich Teigamagi, delegat EA. Slovenija je ostvarila drugo mjesto za što im je čestitao Ivan Veštić predsjednik HAS-a, a zamjeniku gradonačelnika Zlatanu Avaru pripala je čast uručiti plaketu za treće mjesto kapetanici reprezentacije Danske. Hrvatska je odličnim nastupima svih reprezentativaca te pobjedama Sandre Perković, Sare Kolak i Dine Bošnjaka osvojila peto mjesto i osigurala ostanak u ovom rangu natjecanja.
Uoči podjele plaketa, zamjenik varaždinskog gradonačelnika Zlatan Avar uručenjem simbola Grada Varaždina – replike povijesnog grba zahvalio je Hrvatskom atletskom savezu i predsjedniku Ivanu Veštiću te Europskoj atletskoj federaciji i njenom delegatu Erichu Teigamegiju.
Prvenstvo je održano u sjajnoj atmosferi pred ispunjenim tribinama, a organizatori su primili brojne pohvale svih dvanaest reprezentacija i dužnosnika Europske atletske federacije. Varaždin je trideset godina nakon održavanja JUPEA-e u potpunosti ispunio očekivanja te još jednom uspješno organizirao veliko međunarodno sportsko natjecanje.

12. 08. 2019.