Enes Garibović zlatni na međunarodnom karate turniru „Zlatni pojas Čačka“

KK Varaždin

30. 03. 2021.

U subotu je u Čačku, u Srbiji, održan međunarodni karate turnir „Zlatni pojas Čačka“. Turnir je okupio predstavnike reprezentacija Hrvatske, Crne Gore, BiH-a, Srbije, Bugarske, Brazila, Japana, Filipina, Finske, Grčke i Gvatemale.

U sastavu reprezentacije Hrvatske bio je član Karate kluba Varaždin, Enes Garibović, koji je nastupio u kategoriji seniori -75 kg. Sistem natjecanja bio je grupni, natjecatelji su podijeljeni u grupe i bore se svaki sa svakim u grupi. Enes je u svojoj grupi u četiri odrađene borbe skupio četiri pobjede, pobijedivši u prvoj borbi predstavnika Srbije 2:0, u drugoj borbi predstavnika Crne Gore 2:1, u trećoj borbi predstavnika Japana 2:1 te u četvrtoj borbi predstavnika Bugarske 1:0. S ostvarene četiri pobjede Enes se plasirao u finale. U finalu je bio bolji od predstavnika Srbije rezultatom 1:0 i time osvojio zlatnu medalju u kategoriji seniori -75 kg.

Ovaj turnir bio je dio pripremnog perioda seniorske karate reprezentacije Hrvatske za predstojeće Europsko prvenstvo koje će se održati krajem svibnja u Poreču.

30. 03. 2021.