Enes Garibović srebrni u Seniorima Open na Grand Prix Croatia

KK Varaždin

21. 01. 2020.

Od petka do nedjelje u sportskoj dvorani Samobor, u organizaciji Karate kluba Samobor, održan je međunarodni karate turnir Grand Prix Croatia. Turnir je okupio preko 2000 natjecatelja iz 268 klubova iz 22 zemlje. Po brojnosti natjecatelja i po kvaliteti, Grand Prix Croatia spada u skupinu najjačih karate turnira u Europi.
Za Karate klub Varaždin nastupio je Enes Garibović i to u najatraktivnijoj kategoriji na turniru, Seniori Open, kategorija u kojoj nastupaju svi seniori neovisno o kilaži, a koja je okupila 46 natjecatelja iz Europe. Seniori su se borili i za novčane nagrade koje su namijenjene osvajačima medalja u toj kategoriji.
Enes u kvalifikacijama ostvaruje tri pobjede, prvu protiv predstavnika Ukrajine Buhlaka, zatim protiv reprezentativnog kolege Mrvičića, i treću pobjedu ostvaruje protiv predstavnika BiH Čonge te se plasirao u veliko finale, u kojem nastupaju četvorica najboljih iz kvalifikacija. U velikom finalu sastali su se kolege iz reprezentacije, Enes, braća Anđelo i Ivan Kvesić te Ivan Martinac. Prvi put u povijesti turnira da su u velikom finalu sva četvorica predstavnika Hrvatske. U večernjem finalu, u borbama svaki sa svakim, Enes je nakon pobjede nad Martincem, neriješenim ishodom s Anđelom Kvesićem te minimalnim porazom 1:2 od Ivana Kvesića, osvojio drugo mjesto u finalnim borbama. Prvoplasirani je bio Ivan Kvesić, drugoplasirani Enes, trećeplasirani Anđelo Kvesić, četvrtoplasirani Ivan Martinac.
Enesa je kroz turnir vodio glavni trener Karate klub Varaždin, Esad Garibović.
Sljedeći nastup očeje se već ovaj vikend u Parizu, na prvoj ovogodišnjoj Premier Ligi.

karate 2

21. 01. 2020.