Enes Garibović seniorski prvak Hrvatske!

KK Varaždin

19. 04. 2021.

Proteklog vikenda, 17. i 18. travnja, u sportskoj dvorani Martinovka u Zagrebu održano je Prvenstvo Hrvatske za seniorke i seniore u borbama i katama. Prvenstvo Hrvatske je ujedno jedan od izbornih turnira za predstojeće Europsko prvenstvo koje će se održati u Poreču od 19. do 23. svibnja 2021.

Karate klub Varaždin imao je svojeg predstavnika na seniorskom Prvenstvu Hrvatske. Enes Garibović nastupio je u subotu u kategoriji borbe seniori -75 kg. U prvoj borbi pobjeđuje rezultatom 9:0 predstavnika KK Bushido Zagreb. U drugoj borbi pobjeđuje rezultatom 6:0 predstavnika KK Sports Life Zagreb. U finalnoj borbi bio je bolji od kolege iz reprezentacije, predstavnika KK Hercegovina Zagreb rezultatom 1:0 te time po peti puta osvojio naslov seniorskog prvaka Hrvatske.

Ovom titulom prvaka Hrvatske, Enes je osigurao plasman na Europsko prvenstvo te mu u narednom periodu predstoje pripreme s hrvatskom karate reprezentacijom za nadolazeće Europsko prvenstvo i nadolazeći kvalifikacijski turnir za Olimpijske Igre, koji će se održati u Parizu od 11. do 13. lipnja 2021.

19. 04. 2021.