Emil Šanjek izbornik U18 hrvatske reprezentacije

GK Vindija

24. 01. 2022.

S 1.1.2022. Emil Šanjek, glavni trener GK Vindija, postao je ujedno i izbornik-koordinator juniorske reprezentacija HGS-a.

Na temelju dugogodišnjeg rada i rezultata u seniorskoj, a posebice u juniorskoj reprezentaciji, tehnički odbor na čelu s Vladimirom Mađarevićem, sačinjenim od vrsnih i olimpijskih trenera, donio je jednoglasnu odluku da Varaždinac Emil Šanjek preuzima palicu hrvatske juniorske reprezentacije, kao koordinator-izbornik.

Samim time što Varaždin već duže vrijeme, a i trenutno ima vodeće juniore u državi, a i budući da je trener Šanjek unazad deset godina usko surađivao s dosadašnjim izbornikom Sašom Solarom, što je urodilo rezultatskim plodom na svjetskom i europskom nivou, tehnički odbor kao i cjelokupni gimnastički svijet, složio se da je upravo Varaždinac prava osoba za tu funkciju.

Predsjednik HGS-a Mario Možnik dao je Šanjeku funkciju i mladu reprezentaciju na upravljanje s velikim očekivanjima, potpuno povjerenje i teret, s nadom da će uspjeti podići hrvatsku gimnastiku, na tragu kao što je to uspio na lokalnoj razini. Budući da je Emil iznjedrio mnogobrojne hrvatske reprezentativce (Vinko Kirinić, Matija Vugrinec, Alen Vinko, Mateo Žugec, Teo Bartolec, Vito Nušak) te ostvario mnogobrojne uspjehe na državnom, međunarodnom, europskom i svjetskom nivou, uz tehnički odbor, sa samom idejom na temelju minulih rezultata složili su se i mnogobrojni treneri RH, koje je predsjednik HGS-a okupio u Zagrebu, kako bi se zajedničkim snagama i znanjem pronašlo rješenje i osobu koja će stvoriti novu vrijednost.

– U nadi da ću opravdati povjerenje, te okupiti i djelovati sukladno ciljevima MTO HGS-a, zahvaljujem predsjedniku HGS Mariju Možniku, MTO Mađareviću, kao i dosadašnjem izborniku Solaru, koji su me podržali. Na meni je da pomognem i radim s mladim sportašima i pomažem njihovim trenerima diljem Hrvatske, kako bismo nastavili niz izvrsnih rezultata u juniorskoj, a kasnije seniorskoj konkurenciji, ovog predivnog i najkompleksnijeg olimpijskog sporta. Ujedno moram napomenuti da iza cijele akcije stoji i podrška HOO-a, kojoj ovim putem zahvaljujem, i nadam se da ću opravdati povjerenje što su me uvrstili u savezne trenere mlađih dobnih kategorija pod potporom HOO-a. Ujedno se nadam da će lokalna zajednica Varaždinske županije i Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina kao i sam Grad Varaždin, uvidjeti da su napokon potrebna neka ulaganja u varaždinsku gimnastiku, budući da postajemo ujedno i jedan od centara, gdje će se juniorska reprezentacija pripremati za najveća natjecanja, kao i da naši Varaždinci ostvaruju europska i svjetska finala. Ovim putem zahvaljujem PS Vindija, koja je svojom sponzorskom ulogom i potporom ostvarila da smo uspjeli varaždinsku gimnastiku iz tame podići na svjetski nivo, kao i da je stvorila trenere koji danas vode hrvatsku reprezentaciju – rekao je Emil Šanjek.

24. 01. 2022.