Za daljnji razvoj Nogometne akademije, županijski Savez sportova NK Varaždinu donirao 67 tisuća eura: „Trenutna situacija na ljestvici najbolja je potvrda da se dobro radi”

NK Varaždin

06. 03. 2023.

Za rad Nogometne akademije, u Nogometni klub Varaždin u ponedjeljak je stiglo 67 tisuća eura. Riječ je o donaciji Saveza sportova Varaždinske županije kojom se potiče daljnji razvoj najmlađih nogometnih kadrova o čemu su ugovor potpisali Krešimir Čop, predsjednik županijskog Saveza sportova i Dražen Vitez, predsjednik Nogometnog kluba Varaždin.

Kako je pojasnio Čop, ovo je prva godina da Varaždinska županija sva sredstva namijenjena sportu planira preko Saveza sportova Varaždinske županije, u skladu s odredbama Zakona o sportu. Ova donacija tako je nastavak tradicije od prije tri godine, a ove godine županijski je Savez sportova za Nogometnu akademiju varaždinskog nogometnog kluba osigurao 67 tisuća eura.

-Imamo još dva projekta – oba sa Županijskim nogometnim savezom koji se tiču sportskog instruktora u iznosu od 17 tisuća eura i ulaganja u sportsku infrastrukturu u iznosu od 27 tisuća eura. U taj projekt ulaze i Županijski nogometni savez, Savez sportova Varaždinske županije i Hrvatski nogometni savez te se svake godine skupi milijun eura što se ulaže u podizanje kvalitete infrastrukture na području županije – rekao je Čop.

Naglasio je da je ove godine za sport namijenjeno gotovo milijun kuna više, odnosno oko 150 tisuća eura više nego prijašnjih godina.

-Savez provodi ukupno 16 projekata kojima sufinancira sport na području Varaždinske županije s tendencijom da se najveći dio sredstava ulaže u sportske škole i najmlađe dobne kategorije, kao što je primjer i s Nogometnom akademijom Nogometnog kluba Varaždin – ističe Čop.

Zahvalivši Varaždinskoj županiji i Savezu sportova na nastavku odlične suradnje i donaciji sredstava za rad njihove Nogometne akademije, Vitez je objasnio kako u zadnjih nekoliko godina mladi nogometaši postižu jako dobre rezultate. To potvrđuje i trenutna situacija na prvenstvenoj ljestvici gdje juniori, kadeti i pioniri drže 5. mjesto.

– To je potvrda da se dobro radi, da se novac dobro troši i da vodimo računa da naša sportska akademija razvija djecu, da zdravo žive, da uče socijalne vještine, da se vesele kad pobjeđuju, tuguju kad izgube i to je najveća vrijednost – rekao je Vitez.

Iako neće svaki član Nogometne akademije koja trenutno broji 250 djece i 14 trenera postati nogometaš, Vitez naglašava kako će ova donacija doprinijeti razvoju kluba, ali i da će neki od tih dječaka u budućnosti sasvim sigurno nositi dres prve ekipe.

-To nam je i želja, da u budućnosti dres Nogometnog kluba Varaždin nosi najveći broj djece s područja Varaždinske županije – poručio je Vitez.

nk varaždin - potpisivanje ugovora (1) nk varaždin - potpisivanje ugovora (2) nk varaždin - potpisivanje ugovora (3)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vzaktualno.hr

06. 03. 2023.