Čudesna Jana Koščak dvaput na istom natjecanju srušila državni rekord! Novi rekord postavio i odličan Janko Kišak

AK Sloboda

23. 01. 2023.

U atletskoj dvorani na Zagrebačkom velesajmu, u organizaciji HAAK Mladost, u subotu je održano Dvoransko prvenstvo Hrvatske za mlađe juniore i mlađe juniorke koje su obilježile mlade nade varaždinske atletike – čudesna Jana Koščak i Janko Kišak iz Atletskog kluba Sloboda.

Mlada Varaždinka ide i ne zaustavlja se, a u nedjelju je na 60 m prepone srušila novi rekord i to samo 5 minuta nakon što ga je postavila Mia Wild. Naime, Mia je u prvoj kvalifikacijskoj skupini na 60 m prepone za mlađe juniorke trčala 8,31 što je bilo 2 stotinke brže od dosadašnjeg mlađejuniorskog rekorda, no Jana je otrčala stotinku brže i postavila novi mlađejuniorski rekord s 8,30.

Niti taj rekord nije trajao dugo jer je nepuna 2 sata kasnije u finalu Jana trčala još brže i postavila novi mlađejuniorski rekord na ovoj disciplini s 8,26, a druga u finalnoj utrci bila je Mia Wild s 8,33.

Prema trenutno dostupnim podacima Jana i Mia su dvije trenutno vodeće na svjetskim tablicama sezone u ovoj disciplini i uzrastu. Dodajmo ovome da je Jana pobijedila i u bacanju kugle 3 kg s hicem od 14,37 m, stoji na stranicama Hrvatskog atletskog saveza.

Mlađejuniorski rekord postavio je i Janko Kišak na 60 m prepone pobijedivši u finalu sa 7,74.

Tako su se fenomenalni mladi Varaždinci okitili novim naslovima mlađejuniorskih dvoranskih prvaka Hrvatske – Janko na 60 m i na 60 m prepone, a Jana na 60 m prepone i u bacanju kugle 3 kg.

has.hr

23. 01. 2023.