Cilj je privući što više mladih igrača

NK Zelengaj

07. 04. 2021.

Pojava korona virusa izbacila je Nogometni klub Zelengaj iz Donjeg Kućana izvan pogona na gotovo 3 mjeseca, što je za igrače, a pogotovo za mlađe kategorije, velika stanka od aktivnosti, ističu iz kluba.

Tek početkom lipnja i popuštanjem mjera vratili su se treninzima te su se svi nadali da je najgori dio epidemije iza nas te da će se stvari postupno vratiti u normalu. No nažalost ni u novoj sezoni nisu uspjeli jesenski dio odraditi do kraja te je prvenstvo prekinuto 4 kola prije kraja u seniorima, a mlađe kategorije su bile prekinute i ranije. Nešto raniju zimsku stanku dočekali su na 11. mjestu na ljestvici s čime, ističu, mogu biti zadovoljni.

U ožujku je napokon krenuo i proljetni dio u kojem je primarni cilj NK Zelengaj izboriti opstanak u 4. NL Čk-Vž.

Klub je krajem prošle te početkom ove godine, što vlastitim sredstvima što uz donacije sponzora, a posebno Grada Varaždina i Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, krenuo u obnavljanje klupske infrastrukture. Do sada su kompletno obnovili 2 svlačionice, spremište te sanitarne čvorove. Pri završetku je i tribina sa 120 sjedećih mjesta.

Cilj im je privući što više mladih igrača i posebnu pažnju pridodaju radu s mlađim kategorijama. Trenutno njihove mlađe kategorije nastupaju u sklopu nogometnog centra Trnovec-Kućan-Šemovec. A da bi mladim igračima omogućili što je moguće bolje uvjete, školuju i dvojicu trenera za UEFA C i UEFA B licence.

„Nadamo se da će ova epidemija popustiti i da ćemo uskoro opet moći imati gledatelje na utakmicama. U planu je i organizacija turnira za mlađe kategorije te memorijalnog malonogometnog turnira u spomen na preminulog predsjednika Deana Vrbanića“, najavljuju iz NK Zelengaj.

07. 04. 2021.