Borci Omege odlični na dva natjecanja

Savate i boksački klub Omega Varaždin

16. 09. 2021.

Valentino Florijanić, Tajana Koščak, Niko Krečak, Jakov Jozić, Nika Špoljarić, Patrik Grđan ekipa je koja je uz trenere Miljenka Rožmarića, Kristine Sokolić, Emerika Večerića rasturila na čak dva natjecanja!

Na zagrebačkom Jarunu održano je 4. kolo 1. hrvatske boksačke lige. Tajana Koščak je u kategoriji do 57 kg pobijedila borbenu Lidiju Tišljar iz BK Zagreb. Tajana je pokazala najvišu razinu boksačke spreme, protivnica nije dolazila do rješenja kako bi ozbiljnije ugrozila varaždinsku boksačicu. Protivnica Nike Špoljarić u startu je predala borbu, a Nika upisuje nova tri boda na konto.

Paralelno se u Sesvetskom Kraljevcu održalo Otvoreno prvenstvo Zagreba u savateu, kombat disciplini. Niko Krečak ponovo je odmjerio snage s iznimno iskusnim Bulekom iz SK Stubica u kategoriji do 60 kg. Veliki napredak vidljiv je nakon određenih ljetnih priprema. Jakov Jozić u kategoriji do 70 kg nakon pobjede nad borcem iz SK Šimunec gym Patrikom Kranjčecom finale nije odradio zbog ozljede ramena. Šećer na kraju svakako je Valentino Florijanić u kategoriji do 80 kg. Valentino dominantno osvaja Otvoreno prvenstvo Zagreba i pokazuje visoki napredak u dugogodišnjem treningu.

Nakon ovih uspjeha, Omega se okreće sljedećem natjecanju, državnom prvenstvu u boksu za žene i boksače U22.

sk omega 2

16. 09. 2021.