Bejzbolaši Vindije osvojili odlično drugo mjesto na jednom od najjačih turnira u Europi

BK Vindija

02. 06. 2023.

Bejzbolaši varaždinske Vindije nastupili su na Finkstonball-u, višednevnom međunarodnom turniru održanom u gradiću Attnang-Puchheim na sjeverozapadu Austrije.

U utakmicama skupine, Vindija je prvo nadjačala domaćina ASAK Athleticse rezultatom 8-0, uz dominantno bacanje Borne Streleca. U drugoj utakmici, Vindija je bila bolja od ekipe Elb Akademie iz Hamburga rezultatom 12-0, a bacač za ekipu je bio Dean Jacobs. Protiv američke momčadi X-Presidents varaždinska ekipa ulovila je ritam nakon ulaska u igru mladog bacača Svena Sabola. U polufinalnoj utakmici dočekala ih je ekipa Red Wolves iz Budimpešte, protiv kojih su varaždinski bejzbolaši slavili rezultatom 8-3 i tako se plasirali u finale.

U napetoj finalnoj utakmici Vindija je igrala protiv američke ekipe BBJO (Baseball jobs oversees) sastavljene većinom od profesionalnih igrača iz SAD-a i Kanade. Utakmica je bila neizvjesna do posljednje izmjene, obje ekipe su igrale čvrsto, a za momčad Vindije odlično je bacao Nino Kruhek. U samoj završnici ekipa BBJO dobrim udarcem osvaja bod i time odnosi pobjedu rezultatom 3-2.

BK Vindija Varaždin kući nosi pehar za odlično drugo mjesto s jednog od najjačih pozivnih turnira u Europi, a varaždinski bejzbolaši su još jednom pokazali da mogu parirati žestokoj međunarodnoj konkurenciji.

Momčad Vindije je već dobro poznat gost na ovom austrijskom turniru, a nakon što su odnijeli prvo mjesto 2002. godine, posljednji put su u finalu nastupili 2009. Ovogodišnjim nastupom BK Vindija potvrdila je svoj ugled kao jedan od favorita ovog austrijskog turnira, a nakon povratka u Varaždin i kratkog predaha, bejzbolaše već ovog vikenda čekaju redovne utakmice hrvatskog prvenstva protiv ekipe iz Zagreba.

Ekipa2 Hill Peguero-Adams Rene-Bodalec

02. 06. 2023.