Baseballaši Vindije odradili pripreme, vrijeme je za sezonu

BK Vindija

07. 04. 2021.

Iza igrača prvog sastava Baseball kluba Vindija je odrađeni proljetni dio priprema za novu sezonu, koji je bio organiziran u skladu s epidemiološkom situacijom uz dosta neredovitosti i sa smanjenim obimom. Usprkos tome odigrano je nekoliko utakmica i okupljanja reprezentacija.

U Karlovcu i Zagrebu je kroz dva vikenda 21.3. i 28.3.2021. održano okupljanje A i U18reprezentacija koje ove sezone očekuju nastupi na Europskim prvenstvima, a na istima je bio zastupljen i popriličan broj varaždinskih baseballaša, njih čak dvanaest te glavni trener BK Vindija Nino Kruhek.

Uz reprezentativne obaveze, u sklopu proljetnog dijela priprema za novu sezonu seniorski igrači odigrali su pripremnu utakmicu u Zagrebu, 27.3.2021. gdje su dobili prošlogodišnjeg rivala, istoimenu ekipu rezultatom 15:10 te pokazali zavidan dio forme u svim segmentima igre.

Nadalje, kroz uskršnji vikend u nastavku priprema u Karlovcu je održan 5. Memorijalni turnir “Dragutin Gales-Gagi” u organizaciji domaćeg kluba BK Olimpija. Uz domaćina i BK Vindija na turniru su nastupile još ekipe BK Zagreb i U18 reprezentacije Hrvatske, a za koju su nastupili igrači Vindije: Karlo Antončić, Ivor Belcar, Nikša Ćirić, Petar Horvat, Erik Sabol, Luka Trupković i Niko Vučetić. Varaždinci su odigrali ukupno četiri utakmice sa zadovoljavajućim, polovičnim rezultatom od dva poraza protiv Olimpije 8:0 te u finalu sa 16:6 koja u svojim redovima ove sezone ima čak četiri profesionalna, strana igrača i dvije pobjede protiv ekipe Zagreba rezultatom 6:4 i pobjedom protiv U18 reprezentacije od 15:12. Bile su to prve najave odnosa snaga kako bi mogle izgledati ove natjecateljske sezone, no dosta toga će kao i u većini sportova zavisiti od razvoja covid situacije u našoj zemlji, ali i regiji, jer osim nastupa u domaćem prvenstvu i kupu, seniori se paralelno natječu u Srednjeeuropskoj interligi, a te će utakmice i njihovo održavanje biti direktno vezane uz trenutno stanje epidemioloških mjera.

Ipak u planu sezone su nastupi sa svim kategorijama igrača u hrvatskom Prvenstvu i Kupu, Interligi i nastupi za seniore na velikom međunarodnom turniru u Austriji, ali i organizacija sportskih manifestacija kao što su tradicionalni međunarodni turnir za mlađe kategorije “Vindi Iso-Sport 2021”, pa “Vindija Open 2021” za seniorsku kategoriju te Otvoreni dani kluba “Baseball Sunday 2021”.

Sve ovo je bio uvod za početak natjecanja u 1.A HBL koja počinje slijedeći vikend sa prvim utakmicama u Varaždinu i to protiv aktualnog prvaka ekipe Olimpije iz Karlovca.

Utakmice su na rasporedu u subotu, 10.4.2021. u 15.30 sati i u nedjelju 11.4.2021. u 11 sati. U subotu će i svoje natjecanje u sklopu Little League Croatia North, kategorija Senior U16, započeti i mlađi igrači, a kao predigra seniorske utakmice.

Na kraju iz varaždinskog baseball kluba najavljuju i da su sa prvim danima uskršnjih praznika za djecu krenuli i s upisom novih članova u vlastitu “Vindi Iso Sport Školu Baseballa”, a svi zainteresirani dječaci u dobi od 7-16 godina mogu se javiti svakodnevno direktno treneru Nini Kruheku na baseball stadionu “Home Of Vindija Baseball”, Ul. kr. Petra Krešimira IV broj 8, iza I. osnovne škole ili na broj 0955337435 ili putem emaila nino.kruhek@baseball-vindija.hr.

baseball vindija 3 baseball vindija 2

07. 04. 2021.