Iz ZSUGV-a poručili: Cijena korištenja dvorane u Graberju povećana na traženje Grada Varaždina

ZSUGV

11. 10. 2024.

Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina poslala je priopćenje vezano uz povećanje cijene sata za korištenje Sportske dvorane „Varaždin” u Graberju (Graberje, Balon 1 i Balon 2), vanjskih sportskih terena, svlačionica i kabineta nastavnika za provođenje tjelesne i zdravstvene kulture od strane korisnika, srednjih škola.

U priopćenju se ističe da je Grad Varaždin vlasnik spomenutog objekta, dok Zajednica samo upravlja tim objektom.

-Na traženje Grada Varaždina da poveća cijenu korištenja dvorane na 50 eura po satu Izvršni odbor prihvatio je takvo traženje grada.

Zajednica, odnosno njen Izvršni odbor, dosada je uvijek prihvaćala traženja od strane Grada Varaždina i kada su gradonačelnici bili Goran Habuš odnosno Ivan Čehok, a isto je tako i sada kada dužnost gradonačelnika obnaša Neven Bosilj. Grad Varaždin zatražio je povećanje cijene korištenja dvorane na 50 eura po satu za objekt koji je u njihovom vlasništvu i Izvršni odbor takav je prijedlog prihvatio, kao što će uostalom biti i ubuduće kada će Grad kao vlasnik imati svoja traženja.

Naravno, članovi Izvršnog odbora razmotrili su cijelu situaciju, jer činjenica je da se cijena korištenja sportske dvorane, balona 1, vanjskih terena i kabineta profesora TZK za sat korištenja, nije mijenjala od 2005.godine te je jednoglasno prihvaćen prijedlog Grada.

U ovakvim situacijama apeliramo da se sportska zajednica i sportaši ne stavljaju u kontekst politike već da se njih ostavi po strani da se nesmetano bave onime što najbolje znaju a to je bavljenje sportom i odgajanje djece i mladih u sportskom duhu.

Svakako želimo da se ova situacija riješi na zadovoljstvo svih učenika, profesora i roditelja, gdje će se Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina maksimalno potruditi da uvjeti za održavanje nastave TZK biti osigurani djeci prije spomenutih škola, ističe se u priopćenju koje potpisuje glavni tajnik Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina Patrik Koščak.

11. 10. 2024.