Na 46. sjednici skupštine ZSUGV-a jednoglasno prihvaćen prijedlog Programa javnih potreba u sportu za 2024. godinu

ZSUGV

02. 10. 2023.

Članovi Skupštine Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina prihvatili su u petak prijedlog Programa javnih potreba u sportu Grada Varaždina za 2024. godinu koji je u odnosu na tekuću godinu veći za 7 posto što u konačnici znači više sredstva za varaždinski sport i sportaše u idućoj godini.

Novim Programom u 2024. godini uvećali bi se financijski iznosi u svim programskim područjima. Između ostalog, za program poticanja i promociju sporta, zatim za rad sportskih udruga, zajednica i saveza. Povećavaju se i iznosi financiranja troškova održavanja i funkcioniranja gradskih sportskih građevina kojima upravlja Zajednica te sredstva za rad Zajednice.

Kako je istaknuo glavni tajnik Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina, Patrik Koščak, na temelju Programa javnih potreba u sportu vidi se kako se ciljevi Zajednice u narednoj godini nastavljaju u smjeru ulaganja u sportski razvoj na području grada.

– Novim Programom nastavljamo sportski razvoj mladih. Želimo omogućiti najkvalitetnije uvjete našim sportašima i svim građanima kako bi se neometano mogli baviti sportom i rekreacijom. Novim Programom nastavljamo ulagati i održavati naše sportske građevine i omogućiti našim klubovima da i dalje normalno funkcioniraju, kako bi svojim sportskim rezultatima doprinijeli promidžbi varaždinskog sporta – rekao je Koščak te dodao kako, između ostalog, žele pomoći i vrhunskim i perspektivnim sportašima te im dati potporu i omogućiti maksimalne uvjete za rad i daljnji napredak.

Na Skupštini je bio i gradonačelnik Grada Varaždina, Neven Bosilj, koji je potvrdio usuglašenost oko povećanja sredstava za programe u sportu u iznosu od 7 posto u odnosu na ovu godinu. Dodao je kako oko ulaganja u sportske objekte slijede razgovori i dogovori. Najavio je moguću rekonstrukciju Balona 1 kraj dvorane u Graberju. Kako je napomenuo oko tog projekta vode se razgovori sa Varaždinskom županijom gdje bi se zajedno nastupilo prema Ministarstvu turizma i sporta koje bi uskoro moglo otvoriti mjeru za financiranje takvih projekata.

zsugv skupstina001 zsugv skupstina002 zsugv skupstina003 zsugv skupstina004 zsugv skupstina005 zsugv skupstina006

02. 10. 2023.