3. Varaždinski festival nordijskog hodanja i pješačenja

Klub nordijskog hodanja Varaždin

24. 09. 2018.

Klub nordijskog hodanja Varaždin u subotu, 29. rujna, organizira 3. Varaždinski festival nordijskog hodanja i pješačenja.
Nakon dva uspješno organizirana festivala nordijskog hodanja i pješačenja klub će na Kapucinskom trgu u Varaždinu organizirati i treći pod sloganom „Uvijek u pokretu“, u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Varaždinske županije, a povodom Svjetskog dana srca, 29. rujna, i Međunarodnog dana starijih osoba, 1. listopada.
Program počinje u 8 sati mjerenjem tlaka i šečera u krvi te postotka masnoće u tijelu, prezentacijom zdrave hrane i dolaskom organiziranih grupa i pojedinaca. Do sada se prijavilo 200-injak sudionika, koji će moći pogledati prvu izložbu o festivalima nordijskog hodanja u Hravtskoj, posjetiti muzeje i uživati u pripremljenom kulturno-zabavnom, sportskom i zdravstvenom programu. Otvorenje festival bit će u 10 sati, a u 10.25 počinje 2. hrvatsko natjecanje u nordijskom hodanju na stazi od 1,5 kilometara. U 11 sati s Kapucinskog trga nordijski će hodači i pješaci krenuti će na četiri rute po izboru: 1 km (Kapucinski trg – uži centar grada – za sudionike s posebnim potrebama, teže pokretljive, obitelji s malom djecom, dječje vrtiće, osnovne škole), 2,5 km (Kapucinski trg – uži centar grada – Stari grad – turističko-informativna ruta za sudionike koji su prvi put u Varaždinu uz zaustavljanje kraj varaždinskih znamenitosti i priče vodiča o njima), 5 km (Kapucinski trg – širi centar grada – Stari grad – Varaždinsko groblje) te 10 km (Kapucinski trg – širi centar grada – Stari grad – Varaždinsko groblje – Drava). Nakon ručka i podjele diploma i medalja, zatvaranje festivala najavljeno je za 16 sati.
Predsjednik Kluba nordijskog hodanja Varaždin Srećko Radulović i potpredsjednica Dijana Hajduk najavili su dolazak gostiju iz Društva hrvatsko-finskog prijateljstva, iz zemlje odakle potječe nordijsko hodanje.

knh 2

24. 09. 2018.