Na 23. Varaždinskoj biciklijadi ponovno se okupile sve generacije biciklista!

ZSUGV

10. 06. 2024.

U organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, Brdsko biciklističkog kluba ASI i Društva za zaštitu od dijabetesa Varaždin, pod pokroviteljstvom Grada Varaždina, i ove je godine u Varaždinu održana tradicionalna Varaždinska biciklijada.

Na 23. izdanju Varaždinske biciklijade ponovno je sudjelovao veliki broj biciklista, njih 380, od najmlađe sudionice stare dvije godine pa do najstarijeg sudionika, 83-godišnjaka.

Uoči početka biciklijade, predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, Alen Runac, rekao je kako je izuzetno zadovoljan biciklijadom, ali i svim događajima koje Zajednica organizira.

-Organizacija 14 različitih evenata tijekom godine i to sve na visokom nivou. To me veseli kao predsjednika Zajednice da možemo pratiti takav tempo – rekao je Runac, dodavši kako je cilj potaknuti mlade da se bave sportom.

-Moramo biti svjesni činjenice da u našim klubovima sve manje upisujemo djecu u sportske aktivnosti. Moramo malo žešće krenuti prema mladoj populaciji, ali moram naglasiti da sam ovdje vidio i dosta starije populacije koje se još nedaju i ja im čestitam na tome – rekao je predsjednik Runac.

Okupljene bicikliste pozdravio je i Lovro Lukavečki, predsjednik Gradskog vijeća, zahvalivši im na velikom odazivu te promociji zdravog načina života, ali i druženja i zajedništva.

Janko Gušić, predsjednik Brdsko biciklističkog kluba ASI istaknuo je kako je posljednjih par godina cilj biciklijade da se okupe najmlađi biciklisti.

-Volimo je uvijek nazvati obiteljskom biciklijadom i time se vodimo, da potaknemo roditelje i školsku djecu da se priključe što više. Time želimo potaknuti i svijest o samom kretanju, o važnosti bicikala, a naravno skrenuti i pozornost na poboljšanje biciklističke infrastrukture u gradu i samih sadržaja koji bi omogućili našim najmlađima da se i aktivnije bave biciklizmom – rekao je Gušić.

Dužina trase 23. Varaždinske biciklijade bila je oko 20 kilometara sa startom kod Kapucinskog trga, preko Črnca Biškupečkog, Gornjeg Kneginca, Kućana pa prema Areni uz dravski nasip do Stare vage, gdje je bio organiziran obrok za sudionike, a za najmlađe vozače bio je pripremljen dječji poligon.

Dodajmo i da je na Kapucinskom trgu, uoči početka biciklijade, ujedno bilo organizirano i mjerenje šećera u krvi za sve zainteresirane.

varazdinska biciklijada000 varazdinska biciklijada001 varazdinska biciklijada002 varazdinska biciklijada003 varazdinska biciklijada004 varazdinska biciklijada005 varazdinska biciklijada006 varazdinska biciklijada007 varazdinska biciklijada008 varazdinska biciklijada009 varazdinska biciklijada010 varazdinska biciklijada011 varazdinska biciklijada012 varazdinska biciklijada013 varazdinska biciklijada014 varazdinska biciklijada016 varazdinska biciklijada017

10. 06. 2024.