15 godina Fight Cluba Kovačić i svjetske igre borilačkih sportova

Petak i subota - Arena Varaždin

10. 09. 2019.

2004. u Varaždinu je osnovan Fight Club Kovačić, borilački klub u kojemu se može vježbati nekoliko borilačkih sportova i vještina.
U svojoj petnaestogodišnjoj povijesti klub teži tome da približi borilačke sportove „običnom“ čovjeku, odnosno da pokaže da borilački sport nije opasan, da je dobar za sve generacije ljudi, da treningom daje puno benefita, da pozitivno utječe na razvoj djece i mladih. Želeći borilački sport prikazati širokim masama klub je bio organizator nekih od najvećih borilačkih priredbi u Varaždinu. Prva velika priredba bila je upravo u Areni Varaždin 2008. godine kada je Arena prvi puta imala preko 3500 posjetitelja. Nastupali su borci iz Francuske, Slovenije, Mađarske, meč za profesionalnog prvaka svijeta u Full contactu u 12 rundi, borbe u profesionalnom K1 stilu, kickboxingu i MMA u kojem je nastupio i poznati UFC borac Igor Pokrajac. U organizaciji kluba 2011. u Areni je održan boksački spektakl Biggers Better koji je uz direktan prijenos emitirala TV postaja Eurosport. Na toj priredbi je član Fight Cluba Kovačić Jurica Škoranec postao juniorski prvak europe u K1. 2012. klub je organizirao svjetsko kickboxing prvenstvo na kojemu je sudjelovalo preko 600 boraca iz cijeloga svijeta. Kasnije je klub organizirao i tri svjetska prvenstva u savate boksu, balkansko prvenstvo, tri svjetska kupa u savate boksu, nekoliko državnih prvenstava u kickboxingu i savate boksu, nekoliko profesionalnih priredbi na kojima su gledatelji mogli vidjeti mečeve za europske i svjetske profesionalne prvake, razne borilačke seminare…
Nakon 15 godina u rezultatskom dijelu klub se može pohvaliti prvakom Europe u full contactu, kickboxingu, K1, sve amateri, profi prvakom Europe u full contactu i kickboxingu, te prvacima svijeta u kick lightu, light contactu, savate assautu, savate combatu, K1, i profesionalnim prvacima svijeta u kickboxingu, K1, muay thaiju. U klubu je trenutno 6 svjetskih prvaka u 6 različitih borilačkih disciplina.
U posljednjih nekoliko godina posebna pažnja posvećuje se radu s mladima, otvorena je grupa djeca od 3 do 7 godina u kojoj se djeca pripremaju za kasnije bavljenje sportom. Da se dobro radi u klubu pokazatelj je i kadetska ekipa Fight Cluba Kovačić koja je tri godine zaredom proglašena za najbolji klub na prvenstvu Hrvatske. Klub ima 6 školovanih trenera koji svi imaju borilačko iskustvo, također u klubu rade psihoterapeut i doktor fizijatar.
Povodom proslave 15 godina kluba ovaj petak i subotu u Areni Varaždin održat će se svjetske igre borilačkih sportova koje u Varaždin dovode preko 500 boraca iz cijelog svijeta. Organizator je svjetska federacija WMAC. U dva dana gledatelji će potpuno besplatno moći vidjeti najbolje svjetske borce u nekoliko borilačkih sportova. Još jedna prilika da se građanima pokažu borilački sportovi koji se također mogu trenirati u Fight Clubu Kovačić. Fight Club Kovačić će nastupit s 10 boraca među kojima su i aktualni prvaci Europe u K1 Emanuel Šprem i Matej Kos.

10. 09. 2019.