Zlatko Dalić proglašen osobom godine u izboru Večernjeg lista

Još jedno priznanje izborniku

14. 02. 2019.

Izbornik nogometne reprezentacije Zlatko Dalić osvojio je titulu osobe godine u Večernjakovom izboru za osobu 2018. godine. Daliću je nagradu uručio Dražen Klarić, glavni urednik Večernjeg lista. Dalić je izbornik koji je ostvario čudesan uspjeh s hrvatskom nogometnom reprezentacijom osvojivši na Svjetskom prvenstvu u Rusiji “srebro zlatnog sjaja”, što je dosad najveći rezultat hrvatskoga sporta uopće.
– Hvala Večernjaku i vašem žiriju na izboru za osobu godine. Velika čast za mene i ja sam zaista na to ponosan. Pored svih ovih nagrada koje su bile, ovo je zaista veliko priznanje za mene za hrvatsku nogometnu reprezentaciju i za našu godinu koja je protekla – rekao je izbornik koji je proglašen osobom godine u izboru Večernjeg lista.
– Naravno da slava godi ali ja sam svjestan da život ima uspona i padova, pobjeda i poreza i da stalno moram biti na zemlji. Tako da, za sada me, hvala Bogu, nije promijenilo – dodao je izbornik.
Voditeljica Iva Puljić Šego pitala je Dalića je li pod pritiskom rezultata zbog nedavnog uspjeha na SP-u u Rusiji.
– Mi smo sa SP-om podigli ljestvicu vrlo visoko i ono što je sad prvi cilj je da se plasiramo na Euro – rekao je Dalić i dodao:
– Naravno da očekujem dobre rezultate, mislim da možemo to napraviti i vjerujem u tu reprezentaciju koja je to napravila na SP-u. Ne bojim se, da se bojim ne bih to prihvatio, ne bih to radio. Znam da je to veliki pritisak i da su to velika očekivanja, ali ja vjerujem u našu reprezentaciju, u naš rad – objasnio je Dalić i dodao je fenomenalna sinergija između navijača i igrača. Očekuje pun stadion na početku kvalifikacija.
Može li se pronaći motiv u igračima da se voljom i srcem odradi Euro?
– Svima nama je najveći motiv doći igrati za reprezentaciju i nema većega motiva od toga, pogotovo nakon SP-a nije potreban nikakav dodatni motiv. Oni su svjesni što su napravili, što se od njih očekuje i znam da će biti pravi kada bude trebalo – kazao je Dalić.

vecernji.hr

14. 02. 2019.