„Zdrav pokret!“ – besplatno vježbanje za građane

ZSUGV

20. 05. 2020.

Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina u srijedu, 20. svibnja, nastavlja s provođenjem sportsko-rekreacijskog programa „Zdrava pokret!“ te poziva Varaždinke i Varaždince na besplatno vježbanje.

Besplatan program, osmišljen da potakne građanstvo na bavljenje tjelesnom aktivnošću u svrhu poboljšanja kvalitete života provođenjem rekreacijskih treninga i savjetovanjem o zdravom načinu života, odvijat će se na vanjskim terenima Sportskog centra „Sloboda“, a provodit će se dva puta tjedno, ponedjeljkom i srijedom, s početkom u 18 sati i trajat će sat vremena. Program će voditi kineziolozi iz Udruge kineziologa Grada Varaždina i Varaždinske županije. Održavat će se na vanjskim terenima Sportskog centra „Sloboda“, a u slučaju nepovoljnih vremenskih prilika u sportskoj dvorani u sklopu Sportskog centra. Valja podsjetiti da „Sloboda“ uz vrhunske uvjete za odvijanje natjecanja i treninge sportaša nudi i vrhunske uvjete za sportsko-rekreacijski program za građane.

Treninzi su namijenjeni i prilagođeni svima, od najmlađih do najstarijih, a sastoje se od vježbi zagrijavanja, stretchinga, vježbi snage vlastitim tijelom, hodanja, trčanja. Na trening je potrebno doći u sportskoj odjeći i obući.

Vrijedi napomenuti i kako će se treninzi odvijati sukladno epidemiološkim preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, uz osiguravanje svih propisanih higijenskih i sigurnosnih uvjeta.

Kompletnu preporuku HZJZ-a u integralnoj verziji možete pročitati na internetskoj stranici Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina www.varazdin-sport.hr .

zdrav pokret 2

20. 05. 2020.