Zbog lošeg vremena prekinuta završnica 18. Olimpijskog festivala dječjih vrtića Grada Varaždina

Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina

13. 05. 2019.

Velikim druženjem na Sportskom centru „Sloboda“, u petak, 10. svibnja, započela je završnica 18. Olimpijskog festivala dječjih vrtića Grada Varaždina u organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina i partnera – Teniskog kluba „Varteks“, Postaje prometne policije Varaždin, Gradskih bazena „Varaždin“, Nogometne akademije za najmlađe „Lumen“ Varaždin, Županijskog zbora nogometnih sudaca i Zbora atletskih sudaca. Međutim, zbog lošeg vremena događaj nije priveden kraju već je odgođen, pa će roditelji i vrtići biti pravovremeno obaviješteni o održavanju drugog dijela Olimpijade.
Inače, Olimpijski je festival započeo 6. svibnja, u ponedjeljak, likovnom radionicom, a kako je Varaždin ove godine domaćin Europskog ekipnog prvenstva u atletici, tako je atletika bila tema radionice. U utorak su vrtićki mališani sudjelovali u teniskom višeboju na terenima TK „Varteks“. Srijeda je bila rezervirana za natjecanje u plivanju na Gradskim bazenima „Varaždin“, dok je vožnja spretnosti biciklom, u suradnji s Postajom prometne policije Varaždin, održana u četvrtak u dvorani Graberje.
Finalni dan u petak, okupio je mališane već tradicionalno na Sportskom centru „Sloboda“, a nakon mimohoda sudionika i paljenja olimpijskog plamena, uslijedila su natjecanja u nogometu te atletici – trčanju 50 m, skoku u dalj, bacanju loptice i štafeti 4×25 m.
Uoči završnice, bivši tajnik Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina i idejni začetnik Olimpijskog festivala dječjih vrtića, Dragutin Posavec, podsjetio je da je ideja o Olimpijskom festivalu dječjih vrtića rođena u Varaždinu.
-Sretan sam da danas ovdje slavimo 20. varaždinski te 18., pod pokroviteljstvom Hrvatskog olimpijskog odbora, rođendan dječje olimpijade. To je hvalevrijedan projekt koji se proširio diljem Hrvatske i postao pokret najmlađih koji danas okuplja oko 30 000 natjecatelja iz čitave Hrvatske. Ponosni smo da smo 2006. godine bili prvi domaćini Hrvatskog prvenstva dječjih vrtića na kojem je sudjelovalo 16 vrtića i pobjednička ekipa bila je iz Varaždina, da bi iduće godine prvenstvo bilo u Rijeci gdje su opet potvrdili svoj sportski primat – rekao je Posavec.
Mališane, njihove odgojiteljice iz vrtića te roditelje pozdravio je varaždinski gradonačelnik, Ivan Čehok.
Ovo je izvanredna ideja koja okuplja ne samo varaždinske mališane, nego i mališane diljem Hrvatske. Dobro je da se duh olimpizma ukorjenjuje među djecom jer to je duh zajedništva i međusobnog poštivanja i natjecanja. Ove godine imamo preko 500 natjecatelja i više gledatelja nego na mnogim nogometnim utakmicama – rekao je Čehok.
– Uvijek pohvaljujem naše natjecatelje i njihove roditelje koji daju podršku da nastupaju i volim reći da njihova djece ne mogu tako loše nastupati koliko mogu oni njih poslije zagrliti i pohvaliti i dati im podstrek za daljnje bavljenje sportom – izjavio je Alen Runac, predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina.
Na 18. Olimpijskom festivalu dječjih vrtića Grada Varaždina sudjelovalo je 15 dječjih vrtića: „Bajka“, „Čira-Čara“, „Društvo Naša Djeca“, „Panda“, „Pinokio“, „Sveta Uršula“, „Zečić“, „Zeko“ te Dječji vrtići „Varaždin“ – Aleja, Biškupec/Kućan, Dravska, Gortanova, Koprivnička, Kozarčeva, Trakošćanska.

Djecja_olimpijada_zavrsnica (1) Djecja_olimpijada_zavrsnica (5) Djecja_olimpijada_zavrsnica (6) Djecja_olimpijada_zavrsnica (7) Djecja_olimpijada_zavrsnica (8) Djecja_olimpijada_zavrsnica (10) Djecja_olimpijada_zavrsnica (11) Djecja_olimpijada_zavrsnica (13) Djecja_olimpijada_zavrsnica (14) Djecja_olimpijada_zavrsnica (15) Djecja_olimpijada_zavrsnica (16) Djecja_olimpijada_zavrsnica (17) Djecja_olimpijada_zavrsnica (19) Djecja_olimpijada_zavrsnica (23) Djecja_olimpijada_zavrsnica (24) Djecja_olimpijada_zavrsnica (25) Djecja_olimpijada_zavrsnica (26) Djecja_olimpijada_zavrsnica (29) Djecja_olimpijada_zavrsnica (34) Djecja_olimpijada_zavrsnica (35) Djecja_olimpijada_zavrsnica (36) Djecja_olimpijada_zavrsnica (40) Djecja_olimpijada_zavrsnica (42) Djecja_olimpijada_zavrsnica (45) Djecja_olimpijada_zavrsnica (46) Djecja_olimpijada_zavrsnica (47) Djecja_olimpijada_zavrsnica (50) Djecja_olimpijada_zavrsnica (52) Djecja_olimpijada_zavrsnica (55)

13. 05. 2019.