Zavrtnik, Balenta i Štumberger nove nade varaždinskog plivanja

PK Barok

11. 02. 2019.

Ovog vikenda u Zagrebu je održano Prvenstvo Hrvatske za kadete. Plivačice i plivači varaždinskog Baroka ostvarili su pravi podvig i osvojili nevjerojatnih 6 medalja, te u ekipnom plasmanu i u ženskoj i u muškoj konkurenciji osvojili 3. mjesto u konkurenciji 31 kluba.
Niz medalja „otvorio“ je sjajni Niko Balenta u disciplini 400 slobodno, gdje je bio treći, dok je u nedjelju na dvostruko dužoj dionici bio još bolji – drugi. Do prvih medalja u svojoj karijeri „doplivala“ je i Anamarija Zavrtnik koja je, ujedno, i najugodnije iznenađenje cijelog natjecanja. U napetoj i neizvjesnoj utrci na 200 mješovito bila je srebrna s nevjerojatnim zaostatkom od samo jedne stotinke za pobjednicom. Anamarija je bila i 4. na 100 slobodno, dok je u nedjelju nastavila uspješan niz: na 200 slobodno je osvojila srebro, popravivši svoj osobni rekord za više od 4 sekunde. Nažalost, organizator natjecanja, „pobrinuo“ se da se varaždinska plivačica ne vrati s još jednom medaljom (i to najsjajnijom). Naime, u napetoj utrci na 400 mješovito u kojoj je dosegla prvo mjesto (uz osobni rekord), umiješali su se suci, te ju pod sumnjivim okolnostima diskvalificirali, ističu iz kluba.
Izvrstan je bio i Luka Štumberger koji je osvojio je dvije bronce na 200 i 400 mješovito. Luka je bio na „zaveslaj“ do medalje i na 100 prsno; četvrti.
Svakako treba spomenuti i Niku Dobovičnik s 4. mjestom na 800 slobodno, te 4. mjesto ženske štafete 4×100 mješovito u sastavu Leona Juriša, Petra Švetak, Anamarija Zavrtnik i Nika Dobovičnik.
Naravno, za fantastičan ekipni plasman zaslužan je i ostali dio ekipe: Luka Kokotec, Filip Kukec, Ivan Turkalj, Mihael Kolarek, Ivona Jurković, Hana Ivanković, Anja Mirilović, Maša Manojlović i Sara Marković. Svi oni su isplivali svoje osobne rekorde, a neki su itekako iznenadili svojim plasmanom, posebice Hana Ivanković i Leona Juriša s 6, odnosno 7. mjestom na 400 mješovito.

11. 02. 2019.