Završne pripreme pred početak prvenstva

NK Varaždin

09. 08. 2018.

Kada pitate u Zagrebačkoj 94 što ima novog, kratko će vam reći – ništa! Sve ide svojim tijekom, pripreme se obavljaju prema planu i programu i nestrpljivo se čeka početak prvenstva, 25. kolovoza, kada Varaždin gostuje kod starog znanca iz Treće lige, momčadi BSK-a.
Trenera Mumleka jako je razveselila igra i pobjeda njegove momčadi u utorak u Cvetkovcu, gdje su “isprašili” kombiniranu momčad prvoligaša Slaven Belupa 4:1. Pobjeda nije nikako za podcjenjivanje jer Belupo je u sastavu imao polovicu standardnih prvoligaških igrača. Mumlek je naglasio kako je pristup, borbenost, htijenje, trka, kombinatorika i sve ostalo bilo na vrhunskoj razini. Varaždin je pobijedio 4:1 golovima novopridošlog Dinamovca Borne Miklića, Benka, koji čim uđe u igru zabije, mladog Črnka i, kako kažu mnogi, sve boljeg malog Japanca Taiya. Na toj tekmi nije bilo Jerteca, navodno zbog lakše ozljede, a nije bilo niti od prije ozlijeđenih Težaka, Vuka i Drožđeka oko kojeg je još uvijek nejasna situacija, ostaje li ili odlazi. Navodnih kupaca je bilo, no predsjednik Cvek kaže ništa konkretno ili barem ne blizu onog što bi zadovoljilo apetite klupske administracije. Ipak Drožđek je još uvijek u “izlogu”. Benko redovito trenira, rekli smo već “čim uđe zabije dva-tri komada”, ali i dalje se nada nekom inozemnom angažmanu. Međutim, sve je izvjesnije, a to su nam potvrdili i u klubu, kako će ostati u Varaždinu. Takav robusni centarfor, koji je prošao sito i rešeto prvoligaških terena u Hrvatskoj i inozemstvu potreban je ovoj momčadi koja želi u Prvu ligu, poput suhog zlata.
U subotu će Mumlek pretposljednji puta imati probnu tekmu, odnosno čak dvije po 80 minuta, protiv Osijeka II na kojoj će kombinirati i isprobati dvije ekipe.

09. 08. 2018.