Završilo Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u atletici za seniorke i seniore – pogledajte rezultate domaćih snaga

Na Slobodi i Europsko prvenstvo

02. 08. 2019.

Na varaždinskom stadionu Sloboda u četvrtak je, 1. kolovoza, završilo dvodnevno Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u atletici za seniorke i seniore.
U disciplini 200 metara naša atletičarka iz AK Sloboda, Lucija Pokos bila je treća (24,67), Kristina Dudek peta (25,20) i Mateja Jambrović deveta (25,55).
U štafeti 4×400 metara domaće atletičarke Marta Novak, Lucija Pokos, Mateja Jambrović i Kristina Dudek zauzele su 1. mjesto (3:47,12).
U kategoriji seniori na 200 metara natjecao se Karlo Marciuš iz Sloboda Varaždin koji je osvojio 6. mjesto (22,41), dok je kladivo bacao Mirko Mičuda i zauzeo prvo mjesto (63,04).
Sloboda Varaždin ukupno je na ovom natjecanju osvojila 6 medalja od kojih je 5 zlatnih i 1 brončana.
Ivan Veštić, predsjednik Hrvatskog atletskog saveza izrazio je zadovoljstvo što se nakon 30 godina atletika vratila u Varaždin u vidu Ekipnog prvenstva Europe u atletici – 2. liga na kojem će nastupiti 12 zemalja i oko 700 atletičara među kojima su i velike zvijezde europske i svjetske atletike.
– Zaista, mislim da odavno u Hrvatskoj na tom reprezentativnom nivou nije bilo ovakvog događaja, mislim od 2001., 2002. Koristimo svaki situaciju da bi popravili status atletike i moram priznati da se polako to mijenja, pa čak se u nekim stvarima i brzo mijenja – kazao je Veštić i istaknuo primjer razvoja atletske infrastrukture što potvrđuje izgradnja 12 novih atletskih staza ove godine u Hrvatskoj.
– Radujem se što ćemo biti opet u Varaždinu, vidite ovaj prekrasan objekt koji je atletika obnovila i on sada izgleda reprezentativno zaključio je Veštić i pritom zahvalio Gradu Varaždinu što se prihvatio da bude domaćin ovog natjecanja i varaždinskoj sportskoj zajednici te pozvao građane da dođu i da gledaju vrhunsku atletiku, nagrade trud i bodre naše atletičare – pozvao je Veštić.
Pojedinačno prvenstvo Hrvatske bilo je ujedno i izborno natjecanje za Ekipno prvenstvo Europe – 2. liga – koje će se na varaždinskom stadionu održati 10. i 11. kolovoza.

www.aktualno.hr

02. 08. 2019.