Završila 26. Zimska brdska liga Ivančica 2022/2023.

ZSUGV

09. 02. 2023.

U nedjelju, 5. veljače, završilo je 26. izdanje „Zimske brdske lige Ivančica“, najstarije zimske brdske lige u Hrvatskoj. Po veoma hladnom vremenu i viskom snijegu, na vrh se uspjelo „probiti“ 69 trkačica i trkača.

U pravim zimskim uvjetima pobjedu je odnio Luka Špehar iz SD Lastavica, drugi je u ovom kolu bio Neven Čorko, član AK Rudolf Perešin, dok je treći bio Saša Horvat iz AK Međimurja. Trojica natjecatelja su unatoč otežanim uvjetima uspjeli dionicu istrčati ispod sat vremena.
Navedeni trojac čini i ukupan poredak u muškoj konkurenciji.

Ništa manje hrabre nisu bile ni žene, kojih je na ovom „smrznutom“ kolu bilo 15, najbrža među njima je bila Andrea Heged iz Varaždina, druga je ciljem prošla Ivana Zeljko iz AK Međimurje dok je treća bila Suzana Dinjar iz AK Rudolf Perešin.

Liga je počela 27. studenog prošle godine i kroz 5 kola, uz jedno kolo koje smo morali otkazati zbog loših vremenskih uvjeta, opravdala je naziv „zimska“ jer je samo jedno kolo bilo bez snijega. Prosjek od 97 trkača po kolu samo je pokazatelj da liga zadnjih sezona dobiva na popularnosti i postala je veoma omiljena u svim županijama sjeverne Hrvatske pa i šire.

Najbolja žena u ukupnom poretku bila je Marija Lukina iz AK Rudolf Perešin koja je pobijedila u četiri kola i tako nadmoćno osvojila ligu, drugo mjesto ukupno pripalo je Andrei Heged iz Varaždina, dok je treće mjesto osvojila Alenka Horvat, članica AK Međimurje.

Sve rezultate 5. kola, kao i u ukupnog poretka, možete pronaći na web stranici organizatora www.tkmarathon95.hr

Podjela priznanja najboljima po kategorijama i u ukupnom poretku održati će se 17.02. od 19:00 sati u prostorijama IV. mjesnog odbora u Trakošćanskoj 24, Varaždin .

Vidimo se ove godine na 27. ZBL Ivančica, poručuju organizatori.

zimska cross 2 zimska cross 3 zimska cross 4 zimska cross 5 zimska cross 6 zimska cross 7

09. 02. 2023.