Započele prijave za 5. humanitarnu utrku grada anđela: „ Rekreirajte se, družite, zabavite i pritom učinite dobro djelo”

ZSUGV

18. 03. 2024.

Započele su prijave za sudjelovanje na 5. humanitarnoj utrci grada anđela, koja će se održati u subotu, 11. svibnja, u organizaciji idejnog začetnika humanitarne utrke varaždinskog ministra, Damira Habijana te Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, Sportskog kluba SRD315 Sjeverozapad i Funkcionalnog centra Active Vita, a uz pokroviteljstvo Grada Varaždina i pomoći sponzora.

– I dok je samo trčanje dobro za vaše zdravlje, kondiciju i vitalnost, sudjelovanje na ovoj utrci dodatno će ispuniti vaša srca. Naime, sav prihod prikupljen od startnina ove je godine namijenjen Udruzi za osobe s intelektualnim oštećenjem „Sunce”. Stoga, ukoliko još niste, svakako se prijavite! – poručuju organizatori.

Broj prijava s izvršenim uplatama ograničen je na 500 za glavnu utrku i 100 za dječju utrku, a za sve njih organizatori osiguravaju startni broj i startni paket, prema evidenciji prometa računa neposredno pred samu utrku.

trka6

Startnina iznosi 12 eura za glavnu utrku i 5 eura za dječju, a obzirom da cijelo događanje ima humanitarni karakter, ukoliko netko želi može uplatiti i veći iznos.

Broj računa za uplatu startnine je: HR3523600001502907846 Zagrebačka banka d.d. U opis plaćanja potrebno je navesti: 5. utrka anđela uz ime i prezime sudionika te godinu rođenja (primjer: 5. utrka anđela Ivo Ivić 1985.).

Prijavu za sudjelovanje moguće je napraviti putem poveznice.

Cijelo humanitarno događanje započinje dječjom utrkom. Djeca rođenja 2014. godine i mlađa imat će start s Kapucinskog trga u 10:30, a ona rođena od 2011. do 2013. godine u 10:50. Start glavne utrke je u 11:30 također na Kapucinskom trgu, a staza dužine 4,85 kilometara prolazi gradskim ulicama i bedemima Staroga grada.

trka31

Startni paket glavne utrke uključuje: startni broj, čip, elektronsko mjerenje vremena, sportsku vreću i traku za glavu s logom utrke, unikatnu finišersku medalju, poklon sponzora i pratnju vozila hitne pomoći. Za troje prvoplasiranih u apsolutnoj ženskoj i apsolutnoj muškoj konkurenciji, osigurane su simbolične nagrade, a proglašenje pobjednika je predviđeno oko 13 sati.

– Vremenski limit za završiti utrku je 90 minuta pa pozivamo sve ljude dobre volje i one kojima trčanje nije primaran sport, da se priključe. Rekreirajte se, družite, dobro zabavite i pritom učinite dobro djelo – poručuju organizatori.

trka2

18. 03. 2024.