Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina tražila je manje financijskih sredstava za 2020. godinu nego li je imala ove godine

34. sjednica Skupštine ZSUGV-a

04. 11. 2019.

Članovi Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina na sjednici održanoj u četvrtak, 31. listopada, jednoglasno su prihvatili prijedlog Programa javnih potreba u sportu Grada Varaždina za 2020. godinu. Ukupni iznos je 9 milijuna i 735 tisuća kuna.
Osnovni ciljevi Programa javnih potreba u sportu Grada Varaždina su ulaganje u razvoj mlađih sportaša, unapređenje vrhunske sportske kvalitete, poticanje uključivanja u sport te održavanje i investicijska ulaganja u četiri sportska objekta kojima upravlja Zajednica, istaknuto je u prijedlogu Programa.
Predsjednik Zajednice, Alen Runac, naglasio je da su tražili manje financijskih sredstava za 2020. godinu nego li su imali u ovoj godini.
– I dalje ćemo poticati financiranje rada trenera mlađih uzrasnih kategorija, ali i povećati sredstva za dotacije sportskim klubovima. Razumijemo da su proračunska sredstva limitirana i da ne možemo tražiti previše, ali ovo skromno traženje potrebno je našim klubovima za održavanje trenažnih procesa – kazao je Runac.
Na Skupštini je također naglašeno kako je varaždinski sport osjetio rast sredstava namijenjenih za realizaciju programskih aktivnosti sportskih klubova u proteklih nekoliko godina, tako da je težište prijedloga Programa za 2020. godinu na ulaganju u investicijske programe na sportskim objektima koji su u vlasništvu Grada Varaždina, a kojima je nužno potrebna sanacija ili adaptacija.
Programom je predviđeno 2,65 milijuna kuna za sufinanciranje sportskih udruga na temelju kriterija Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, uz dodatnih 100.000 kuna potpora pojedincima i ekipama za ostvarene vrhunske rezultate. Za financiranje troškova održavanja i funkcioniranja gradskih sportskih građevina kojima upravlja Zajednica te za financiranje djelovanja Zajednice predviđeno je 3,3 milijuna kuna, a za sufinanciranje troškova održavanja i funkcioniranja gradskih sportskih građevina kojima upravljaju ostale sportske udruge milijun kuna. Za poticanje i promociju sporta, odnosno sportske škole, vrhunske i perspektivne sportaše i sportske manifestacije, planirano je 915 tisuća kuna, a za sufinanciranje stručnih poslova u sportu, odnosno trenera mlađih dobnih kategorija te usavršavanje stručnih kadrova, 880 tisuća kuna. Za zdravstvenu zaštitu sportaša ići će 265 tisuća kuna, za provođenje dijela programa tjelesne i zdravstvene kulture djece i mladeži gradskih osnovnih škola 150 tisuća kuna, kao i 120 tisuća kuna za sportske aktivnosti osoba s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom. Prema prihvaćenom Programu 100 tisuća kuna namijenjeno je za financiranje godišnje cijene sata korištenja gradskih školskih sportskih dvorana za provođenje programa sportskih škola, a 140 tisuća kuna za financiranje godišnje cijene sata korištenja Gradskih bazena Varaždin za klubove članove Zajednice. Za studentske sportske udruge planirano je 45 tisuća kuna, a za sportsko-rekreativne aktivnosti građana 30 tisuća kuna.
Prihvaćene su i izmjene Pravilnika o sistematizaciji radnih mjesta u Zajednici sportskih udruga Grada Varaždina, a u članstvo Zajednice primljen je Stolnoteniski klub „Varaždin 1991“.

skupstina 2 skupstina 3 skupstina 4 skupstina 5 skupstina 6 skupstina 7

04. 11. 2019.