Zajednica sportskih udruga i Grad Varaždin odgajaju zdrave generacije: osnovnoškolci svoje proljetne praznike proveli u sportu i rekreaciji

Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina

20. 04. 2023.

Da Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina u suradnji s Gradom odgaja zdrave generacije, potvrđeno je još jednom prošlog tjedna. Naime, osnovnoškolci su svoje proljetne praznike proveli u sportu i rekreaciji.

Active Kids & Teens days, odnosno besplatni fitness treninzi za osnovnoškolce održani su u organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina i Udruge Active Vita te u suradnji s Gradom Varaždinom, čime je ujedno obilježen i Svjetski dan zdravlja.

Budući da Varaždin želi biti zdrav grad i odgajati zdrave generacije, ovakvim i sličnim događajima tijekom cijele godine posvećuje veliku pažnju, a posebno veseli što u njima sudjeluje velik broj učenika i mladih.

Active Kids & Teens je program funkcionalnog treninga za djecu osnovnoškolske dobi s osnovnim ciljem zadovoljavanja potreba djece za kretanjem, odnosno održavanjem i razvojem kvalitete urođenih motoričkih sposobnosti te učenju osnovnih vježbi funkcionalnog fitnessa, a svi treninzi odrađeni su pod stručnim nadzorom profesora kineziologije Marka Črljenca i Teje Martinčević.

Osnovnoškolci su podijeljeni po grupama, a treninzi su se provodili svako jutro za vrijeme trajanja školskih praznika s ciljem da djeca steknu zdrave životne navike putem redovite tjelesne aktivnosti.

Svrha ovih treninga je usađivanje navike bavljenja sportom, kao i unapređenje zdravlja. S ovim i drugim programima koje Zajednica provodi u suradnji s Gradom Varaždinom odgajaju se zdrave generacije, povećava se radna etika, a u konačnici se i rasterećuje zdravstveni sustav.

active kids - proljetni praznici (1) active kids - proljetni praznici (2) active kids - proljetni praznici (3) active kids - proljetni praznici (4) active kids - proljetni praznici (5) active kids - proljetni praznici (6) active kids - proljetni praznici (7) active kids - proljetni praznici (9) active kids - proljetni praznici (10) active kids - proljetni praznici (11)

20. 04. 2023.