Zagorci osvojili Varaždin

38. Zimsko prvenstvo Varaždina

07. 01. 2018.

Krapinski Aso Ponos pobjednik je 38. Zimskog prvenstva Varaždina – Magma Pan Kupa. U finalu su s minimalnih, ali apsolutno zasluženih, 1:0 pobijedili varaždinski Marocchino.
Finale, kako to obično biva, bilo je tvrdo, čvrsto, sa striktnim markiranjem protivnika. U prvom dijelu po dvije prilike s obje strane, s time da je stopostotnu promašio igrač Marocchina Škvarić. U nastavku ista priča. Čvrsto, bez previše rizika, svaka je momčad čekala pogrešku protivnika. Dočekao ju je Denis Švaljek pet minuta prije kraja kada je odličnim udarcem s lijeve strane pogodio mrežu Galošija. Varaždinci su zadnje tri minute pokušali sve ne bi li izjednačili. „Marker“ je navukao Karlo Marić, Galoši je sjeo na klupu, ali nije pomoglo i veliki pehar i 20.000 kuna idu u Krapinu.
Marocchino – Aso Ponos 0:1 (0:0)
Varaždin – dvorana Graberje. Gledatelja 450. Suci: Jelić, Kramar.
Strijelac: Denis Švaljek (35).
Marocchino: Galoši, Marić, Šestak, Oštrek, Gatarić, Modrić, Rog, Srbljenović, Kolarić, Škvarić.
Aso Ponos: Malarić, Švaljek, Cerovec, Kunštek, Rumbak, Pavić, Vincelj, Gamilec, Kavac, Majcenić.
Najbolji igrač turnira: Denis Švaljek (Aso Ponos)
Najbolji golman: Marko Galoši (Marocchino)
Najbolji strijelac: Luka Modrić (Marocchino), 8 golova.
U utakmici za 3. mjesto seniorskog turnira Jelena Trade bila je bolja od Črešnjeva 4:2. U veteranskoj konkurenciji prvo mjesto pripalo je momčadi Hudek Trgotrans iz Biljevca koja je svladala Eurotransporte Kostanjevac iz Hrašćice 4:1. „Broncu“ kod veterana osvojili su igrači varaždinskog Bilikuma svladavši OPG Radiček iz Koprivnice 3:2 nakon penala.

07. 01. 2018.