Vrlo aktivna godina

Udruga kineziologa Grada Varaždina i Varaždinske županije

09. 05. 2019.

Iza Udruge kineziologa Grada Varaždina i Varaždinske županije još je jedna vrlo aktivna godina. Na nedavnoj godišnjoj Skupštini iznijeti su podaci o aktivnostima u 2018. godini, a godinu je obilježio nastavak organizacije stručnih skupova za varaždinske kineziologe.
Početkom prošle organiziran je stručni skup iz skijanja, a mjesto održavanja bili su Krvavec i Vogel u Sloveniji. Sudjelovalo je 35 kineziologa iz četiri županije. Krajem rujna 16 kineziologa sudjelovalo je na stručnom skupu iz jedrenja, 200 milja od Skradina do Vis i Brača te povratka u Skradin. Sa stručnim skupovima je nastavljeno i u ovoj godini, a odredište za skijaše bio je Katschberg u Austriji.
Osim stručnih skupova, varaždinski kineziolozi bili su aktivni i u drugim projektima. Branimir Štimec iz OŠ Vinica i Nikola Sedlar iz VII.OŠ Varaždin pripremili su projekt „Želim voziti bicikl“ za koji su dobili financijsku potporu u sklopu natječaja Hrvatskog kineziološkog saveza. Suradnici na projektima Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina „Zimski sportski višeboj” i „Ljetni sportski višeboj“, uz koordinatoricu Anicu Sitar, bili su Tomislav Jelenski, Emerik Večerić, Tomislav Biškup i Marko Žganec. Udruga je organizirala i druženje kineziologa na teniskim terenima TK „Varaždin 1181“.
Za svoj su rad varaždinski kineziolozi nagrađivani i na nacionalnoj i na lokalnoj razini. Na Skupštini Hrvatskog kineziološkog saveza priznanje je dobio Zenil Vugrinec, dok je godišnju nagradu Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina za pedagoga godine primio Dejan Mašić.
Nedavna godišnja skupština Udruge kineziologa Grada Varaždina i Varaždinske županije bila je i izborna. Dubravko Banek ponovo je izabran za predsjednika u sljedećem četverogodišnjem mandatu. Potpredsjednik je Patrik Koščak, a tajnica Anica Sitar.

09. 05. 2019.