Vrhunska košarka u Varaždinu? Stižu Rusi, Turci, Nijemci, Francuzi…

KK Cedevita u Eurokupu

05. 07. 2018.

KK Cedevita je nakon ždrijeba u Barceloni saznala suparnike u okviru skupine B. To su Lokomotiv Kuban iz Krasnodara, Alba Berlin, Limoges, Tofaš Bursa i ARKA iz poljske Gdinje. Vijest ne bi bila zanimljiva za Varaždin da se Cedevita nije odlučila svoje utakmice igrati u Gradskoj sportskoj dvorani na Dravi. Kako neslužbeno doznajemo dogovor je praktički postignut, traju sve pripreme i od listopada u Varaždinu bi trebali gledati vrhunsku klupsku europsku košarku.
Ako se ovo sve potvrdi u Varaždin dolazi Lokomotiv Kuban koja je u prošloj sezoni Eurokupa stigla do finala. Alba Berlin je u prošloj sezoni u Eurokupu došla do Top 16 faze, dok je u Bundesligi u finalu tijesno izgubila 3:2 od Bayerna. Tofaš Bursa prošle je sezone u Eurokupu ispao nakon prve faze, no zato je u Turskoj stigao sve do finala, gdje je poražen od Fenerbahčea. Riječ je o klubu koji je pod bivšim trenerom Cedevite Jasminom Repešom i sa Slavenom Rimcem u sastavu dva puta bio prvak Turske. Limoges CSP je bivši prvak Europe, a taj naslov osvojili su pod Božom Maljkovićem, još jednim bivšim trenerom Cedevite. Asseco Gdinja je poznati poljski klub, koji je pod imenom Prokom od sezone 2004./2005. do sezone 2012./2013. devet godina zaredom igrao Euroligu i sada se želi opet dignuti na europskoj sceni.
Davor Užbinec, direktor KK Cedevite uživo je u Barceloni pratio izblačenje skupina: “To je vrlo interesantna skupina. Kako je ždrijeb išao, samo smo razmišljali o iscrpnim putovanjima koja nas opet čekaju. Grupa je vrlo zanimljiva. Lokomotiv je tu favorit, a ostale ekipe su podjednake snage. To su vrlo atraktivna imena, Alba se prošle godine do kraja borila da osvoji njemačko prvenstvo, tu je i turski Tofaš, francuski Limoges, a nepoznanica u ovom trenutku je predstavnik Poljske. Međutim, mislim da će biti dobro i rekao bih da imamo dosta dobre šanse da prođemo u sljedeću fazu natjecanja.”
Ždrijeb je u Španjolskoj pratio i novi trener Cedevite Sito Alonso: “Očito je da imamo tešku grupu. To su momčadi koje su prošle sezone igrale vrlo dobru košarku i naš prvi korak sada mora biti da izgradimo dobru momčad s kvalitetnim rosterom, a nakon toga kad se okupimo moramo dobro trenirati kako bi bili kompetitivni i kako bi igrali s visokim intenzitetom svaku utakmicu.”
Natjecanje u Eurokupu 7Days započinje početkom listopada.

Foto: kkcedevita.hr

05. 07. 2018.