Više od 170 biciklista sudjelovalo na četvrtom “Tour de Kaj 2021” 

BKK Asi i ZSUGV

28. 09. 2021.

U nedjelju, 26. rujna 2021. godine, održan je četvrti po redu Tour de Kaj, cestovni biciklistički rekreativni maraton u organizaciji Brdsko biciklističkog kluba Asi.

Jedini biciklistički maraton takve vrste, koji također promovira Varaždinsku županiju i Grad Varaždin, okupio je ove godine čak 173 biciklista iz Hrvatske i Slovenije. Natjecatelji su mogli uživati u ljepotama varaždinskog kraja na malom Tour de Kaju od 104 km te na velikom Tour de Kaju od 140 km, a trase su prolazile kroz najljepše predjele naše županije, od Varaždina preko Varaždinskih Toplica, Ljubešćice, Visokog, Podruta, Bele, Ivanečke Železnice, Prigorca, Ivanca, Bednje, Trakošćana, Voće, Maruševca pa preko Petrijanca natrag do cilja u Varaždinu.

Pobjedu na Tour de Kaju odnio je Matej Drinovec (Sweet Nice Continental) iz Slovenije u vremenu 3:45:45 sati, dok je na malom Tour de Kaju najbolji bio Antonio Kleković (BK Storm) iz Hrvatske u vremenu 2:50:25 sati.

-Hostel Stara Vaga i ovog je puta bio izvrstan odabir kao start i cilj sve popularnije utrke, gdje su natjecatelji na velikom prostoru mogli uživati nakon odrađene utrke. Drago nam je također da su natjecatelji vrlo zadovoljni organizacijom, a uz prekrasno toplo vrijeme bio je to stvarno sportski dan za uživanje – poručio je Janko Gušić, predsjednik BBK Asi.

Iz Brdsko biciklističkog kluba Asi upućuju zahvale sponzorima: Turistička zajednica Varaždinske županije, Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina, Hostel Stara Vaga, ASC Varaždin, Magic net, Trgovina Beciklin, Giant store Zagreb, Bim sport, Bura Croatia, S-Color, Pivovara Lepi Dečki, AKL bike i Mobit.

tour de kaj000 tour de kaj001 tour de kaj002 tour de kaj004 tour de kaj005 tour de kaj006 tour de kaj007

28. 09. 2021.