Vindija dobila Nedelišće

Komentar trenera Dražena Cesara

12. 03. 2018.

Košarkašku utakmicu u kojoj je varaždinska Vindija pobijedila Nedelišće 75:69 komentirao je trener Varaždinaca Dražen Cesar.
– Iskusna ekipa Nedelišća, koja je bila dodatno motivirana i nošena pobjedom u prošlom kolu nad Petrijancom, došla je u Varaždin puna samopouzdanja i s jednim ciljem, a to je pobjeda. Prvo što me raduje je to da smo nakon dugo vremena igrali protiv ekipe koja igra u obrambenoj varijanti čovjeka, da se možemo nadigravati s njima, odnosno odigrati jednu lijepu košarku.
Čvrsta utakmica i od početka se pokazalo da će borba trajati do samog kraja, da će se teško netko izdvojiti na neku veću razliku. Loš ulazak u utakmicu pogotovo napadački me je primorao da nakon par minuta pozovem time out jer je lopta išla sporo i igrali smo točno kako gostima odgovara. Nakon toga smo se probudili, napadački odigrali tečnije, protok je bio bolji i napravili sitnu razliku +4.
Ono dobro u prvoj smo prokockali u drugoj i na poluvrijeme otišli sa samo +1.
Treća četvrtina izjednačena, koš za koš, probali samo promjenom ritma malo iznenaditi goste što smo obrambeno i uspjeli, ali nismo materijalizirali u napadu.
U zadnjoj je došlo do umora i pada koncentracije igrača što iskusni gosti predvođeni odličnim playom Pintarićem i iskusnim Ganzerom i Haramijom odlaze na višak od 7 razlike što se u tom trenutku činilo možda i nedostižno za nas. Poučeni lošim iskustvom iz prijašnjih utakmica gdje se nismo uspjeli vratiti, kod ove je bila drukčija situacija. Stabilizirali smo se u obrani i u napadu smo se držali dogovorenog, gdje smo ih napadali centralni pikom.
Bađun i Kapustić su odrađivali izvrsno, koristili smo miss match situaciju i spuštali na Kapustića koji je poentirao u match up situaciji s nižim igračem. Kada su ga udvojili odlično je s ekstra pasem pronalazio slobodne igrače Cesarca i Šanteka koji su imali otvorene šutove koje su realizirali i vratili smo se u život i par minuta prije kraja mogli smo mirnije utakmicu privesti kraju.
Nažalost par brzopletosti u napadu na kratko su opet vratili u igru goste, ali mirnoća na samom kraju utakmice je presudila i sretno završili s pobjedom.
Okosnica naše momčadi bili su i ovaj put napadački raspoloženi Bađun s 30 koševa i Kapustić s 21 košem koji su zabili 70 % naših koševa, obrambeno tradicionalno izvrstan Cesarec kojemu su se pridružili naši kadeti Šantek i Labaš. I dalje smo defanzivnom odlični s primljenih manje od 65 koševa po utakmici i ako se dignemo napadački, odnosno da podignemo realizaciju igrača s klupe biti ćemo vrlo nezgodni ovih preostalih 4 kola – komentirao je Cesar.
Vindija je u sljedećem kolu slobodna, a onda domaćin Petrijancu.

12. 03. 2018.